Snedkernes Efterårsudstilling afslører årets tema

Snedkernes Efterårsudstilling afslører årets tema

Gæsteudstiller Anne Fabricius Møller havde skabt Kjolestol 1 og 2 til Snedkernes Efterårsudstilling i 2015 på Øregaard Museum, der havde temaet 'Petit'. Foto: Casper Sejersen

af Stine Nørgaard Lykkebo

Skribent og tidligere redaktionssekretær for kunsten.nu.

Snedkernes Efterårsudstilling åbner primo september 2017.

Snedkernes Efterårsudstilling har netop offentliggjort foreningens 2017-tema: ’møbler til det offentlige udendørsrum’. Et tema, der fokuserer på nærvær og på at skabe dialog mellem fremmede i det offentlige rum. Ansøgningsfristen for gæsteudstillere er 30. januar.

”Udendørsmøbler til det offentlige rum er interessante, fordi de kan have en social funktion i mødet mellem mennesker.”

Sådan lyder refleksionen fra Snedkernes Efterårsudstilling (SE) i forbindelse med offentliggørelsen af årets udstillingstema, der kommer til at have nærværet i uderum som omdrejningspunkt, når sammenslutningen traditionen tro viser helt nye og eksperimenterende møbeltyper til efteråret – alle udviklet i samarbejde mellem sammenslutningens producenter og udøvere eller skabt af gæsteudstillere.

I år vender SE desuden tilbage til Designmuseum Danmark, hvor sammenslutningen har fået lov at udstille i museets have Grønnegården.

I år behøver udøverne dog ikke forholde sig stedsspecifikt til udstillingsstedet, men specifikationen lyder på: at værket skal være et udendørsmøbel til det offentlige rum.

Kilde: Snedkernes Efterårsudstilling

Krav og ansøgningsfrist
Alle møbler kommer til at stå ude alle døgnets timer i hele udstillingsperioden, og de skal kunne holde til, at publikum anvender dem. Det er ikke muligt at få dispensation for disse krav. De besøgende skal kunne opnå nærvær med møblerne og få en sanselig oplevelse, hvor de både ser, mærker og bruger møblerne.

Der vil ikke være vagter i haven til at holde øje med møblerne, men haven bliver aflåst udenfor museets åbningstid. Møblerne skal kunne komme ind i haven uden kran og andet køretøj samt kunne stå på en græsplæne. Derudover arbejder bestyrelsen på, at udstillingen kommer til udlandet, så møblerne skal ikke være alt for vanskelige at flytte.

Gæsteudstillere deltager efter at have indsendt ansøgning til og modtaget godkendelse fra sammenslutningens bestyrelse. Ansøgningsfristen for gæster er mandag den 30. januar kl. 18.

Projekterne skal sendes til:
Snedkernes Efterårsudstilling v/ Karin Carlander
Raadvad 40
2800 Lyngby

Læs mere her

Del artiklen

'Snedkernes Efterårsudstilling afslører årets tema'

Facebook