HAY relancerer to ikoner fra 50’erne

HAY relancerer to ikoner fra 50’erne

Result Chair og Pyramid Table, designet af Friso Kramer og Wim Rietveld, er nu relanceret i et samarbejde mellem HAY og Ahrend. Pressefoto

af Charlotte Jul

Charlotte Jul er cand.mag og chefredaktør på designETC. De sidste 17 år har hun formidlet området for design og kunsthåndværk kunstnerisk som kommercielt i tekster, artikler og via iværksætterportalen items.nu, som hun startede i 2001.

Billedserie

Den hollandske storproducent af kontormøbler Ahrend har indgået samarbejde med HAY om at genudgive Result Chair og Pyramid Table, der begge er designet af modernisterne Friso Kramer og Wim Rietveld.

Stålplader skåret ud på nye måder var afsættet for de to designere, der arbejdede for den hollandske producent Ahrend i slutningen af 1950’erne. Skabt på industrialiseringens fremtidsoptimisme og en tro på bedre møbler til flere mennesker, kom Result Chair og Pyramid Table til verden og befolkede skoler og offentlige institutioner i Holland op gennem 60’erne og 70’erne. Det er lidt det samme, som vi oplevede herhjemme, hvor Børge Mogensens Folkestol eller Arne Jacobsens 7’er-stol stod i venteværelser, på institutioner eller til konferencer og derfor er en velkendt del af vores daglige designkendskab.

Pressefoto

Den enkle konstruktion i solide materialer i en tydelig modernistisk ånd har gjort Result Chair og Pyramid Table til ikoner. De sidste par år har interessen for den franske smed, designer og arkitekt Jean Prouvés lignende stål- og træmøbler gjort comeback, så der er afgjort fokus på det 20. århundredes internationale møbelklassikere.

Både stol og bord – der også kan bruges som bænk – er lette at elske. Det er lige ud af landevejen og taler til et kvalitetsbevidst og designinteresseret publikum worldwide. Så det er godt set af HAY, der har gjort en dyd ud af at spotte og støve potentialer af for at sætte dem frem i lyset.

Pressefoto

Seriens store fleksibilitet gør den oplagt til både private hjem, skoler og institutioner og til kontraktmarkedet, for der er virkelig mange varianter at vælge imellem. De hollandske originaler er sat i verden i de oprindelige finish i eg og røget eg, med stel i sort eller gråt pulverlakeret stål, så der er god grund til at glæde sig – worldwide – når de lander i butikkerne til overkommelige priser.

Del artiklen

'HAY relancerer to ikoner fra 50'erne'

Facebook