Magisk keramik, upcoming møbeldesign og unikaværker i kubeform

Magisk keramik, upcoming møbeldesign og unikaværker i kubeform

Svenske Helen Johannessons møbelserie Together Stools kan opleves på kw3 på Østerbro i weekenden. Foto: Mikael Martinsson

af Stine Nørgaard Lykkebo

Skribent og tidligere redaktionssekretær for kunsten.nu.

Billedserie

CLAY
TALISMAN – magiske objekter
25 feb - 20 aug 2017
Fernisering fredag 24 feb kl 16

Designmuseum Danmark
UNFOLDS 
23 feb - 14 maj 2017
Fernisering torsdag 23 feb kl 17-19

kw3 / Paraître
From Inside a Designer's Mind
23 feb - 26 feb 2017
Fernisering torsdag 23 feb kl 15-21

I denne uge åbner tre nye udstillinger. En totalinstallation af kunstnergruppen Versus, der tager favntag med keramik som magisk objekt, en møbeludstilling af unge, nordiske designere og Møbelsnedkerforeningens 25-års jubilæumsudstilling.

Vi starter i smukke omgivelser i Middelfart, hvor Danmarks keramikmuseum CLAY bor. Fredag den 24. februar åbner museet udstillingen TALISMAN – magiske objekter af den danske gruppe Versus og lover at tage publikum med på en ”vandring i et univers af mystik, tro og overtro.”

Kunstnergruppen Versus, som består af de fem keramikere Camille Rishøj Nielsen, Mariko Wada, Sissel Wathne, Lea Mi Engholm og Ane Fabricius Christensen, har de sidste ti år markeret sig med en række spektakulære totalinstallationer og udstillinger, blandt andet med værket she på Biennalen for Kunsthåndværk og Design i 2015.

På CLAY kan de i år fejre 10 års jubilæum, og det gør de ved at fabulere over begrebet ’talisman’; dét at knytte sig til fysiske objekter og tillægge dem metafysisk betydning. I en iscenesættelse af deres keramiske værker på en 40 meter lang ’bro’ vil de forsøge at tilføre objekterne en magisk dimension.

View fra Versus’ udstilling TALISMAN – magiske objekter. Pressefoto, CLAY

Kubeformet møbelværker folder sig ud
I København fejrer Møbelsnedkerforeningen også jubilæum – 25 år – på Designmuseum Danmark. Udstillingen UNFOLDS åbner torsdag den 23. februar og viser 25 unikaværker skabt af 31 af landets dygtigste møbelsnedkere.

Til udstillingen har snedkerne arbejdet med en række dogmer, der alle tager udgangspunkt i kuben som form, og deres værker kan både røres ved, åbnes op og indeholder et element af sølv.

Christian Holmsted Olsen, museets udstillings- og samlingschef, udtaler:

”Alle, der har en passion for og forstand på snedkerhåndværket, ved, at den bedste måde at sanse og forstå et møbel er gennem fingrene. Her har publikum mulighed for at komme helt tæt på værkerne, røre ved dem og folde dem ud, hvilket er usædvanligt i en museumsudstilling.”

Kuglebane af Teis Dich Abrahamsen. Foto: Iben Kaufmann

Ind i designerens sind
Hvis man tager cyklen videre til udstillingsstedet kw3 på Krausesvej på Østerbro, kan man opleve endnu mere møbeldesign.

Fra torsdag den 23. til søndag den 26. februar bliver møbler af unge, nordiske designere nemlig udstillet på foranledning af et nyt møbelgalleri, Paraître, der har til formål at formidle, hvordan designerens personlige tilgang afspejles i møblet.

From Inside the Designer’s Mind er titlen på udstillingen, der viser i alt syv nye møbeldesigns, som alle forsøger at udfordre de gamle klassikere, enten i funktion, materiale eller form.

De to kuratorer bag – Carina Ellegaard og Katrine Nilsson, tilsammen Paraître – lover, at man kan se og opleve, hvordan designerens tanker og intentioner kommer til udtryk i selve produktet. Med andre ord: Vi inviteres til at opleve møblet fra designerens perspektiv.

De udstillende er: Sofie Østerby, Stine Keinicke, Camilla Monsrud, Celina Rolmar, Helen Johannesson (SE), Hannakaisa Pekkala (FI) og Aleksi Remsu (FI).

Del artiklen

'Magisk keramik, upcoming møbeldesign og unikaværker i kubeform'

Facebook