Bæredygtige bakker fra Genbyg

Bæredygtige bakker fra Genbyg

Genbygs nye bakke i akryl, lavet af genbrugsmaterialer. Pressefoto

af Susanne Hviid

Susanne er cand. mag. i Fransk, Æstetik og Kultur og har bl.a. en fortid på DR. Nu er hun Sekretariatsleder i Kunsten Media Fonden, men er stadig tilknyttet designETC.

Priser: 290-350 kr.

genbyg.dk

Gammelt og genbrug rimer måske ikke umiddelbart på visionært design, men der er intet støvet eller slidt over Genbygs nye serie af bakker. Med skifer, akryl og gammelt træ fra bl.a. Arkitekternes Hus på Christianshavn har virksomheden skabt et stilrent udtryk i afdæmpede farver.

Bakkerne fås i to varianter. Den ene har bund af akryl med lister lavet af et gammelt egetræsparketgulv. Den anden har en bund af gamle tagplader af skifer med lister i asketræ, og netop dét træ er hentet fra Arkitekternes hus, der lige nu er under ombygning.

Bakkerne, der er bredt anvendelige i husholdningen, er håndlavede og produceret lokalt på Genbygs eget værksted. Og materialerne er hentet i baglokalet så at sige. For netop byggematerialer, som andre har kasseret, er det, som Genbyg baserer deres forretning på. Gamle døre og vinduer, armaturer, tagsten og gulve af god kvalitet. Alt dét og meget mere kan man finde i hallerne på Amager, der er et slaraffenland for genbrugsentusiaster.

Gamle, men gedigne naturmaterialer forarbejdes på Genbygs nystartede tegnestue og værksted, fx til et bord ud af planker fra Rigshospitalet eller kubereoler af fyldningsdøre. De nye bakker fra Genbyg er skabt i forlængelse heraf. Det er bæredygtighed og historie i skøn forening.

Kilde: Genbyg

Bakkerne kan købes i forbindelse med DAC’s udstilling #wasteland.

Bakken fås i to størrelser:

Mål/cm: B:24 L:55 H:3,8 eller B:24 L:43 H:3,8

Del artiklen

'Bæredygtige bakker fra Genbyg'

Facebook