Symposium om inkluderende design

Symposium om inkluderende design

Svømmehallen Vandhalla i Odder er et godt eksempel på inkluderende og universelt design. Her hjælper en rampe både kørestolsbrugere og gående badegæster ned i bassinet. Foto: Kasper Rander

af Susanne Hviid

Susanne er cand. mag. i Fransk, Æstetik og Kultur og har bl.a. en fortid på DR. Nu er hun Sekretariatsleder i Kunsten Media Fonden, men er stadig tilknyttet designETC.

Fredag 10 mar
kl 12.45-16.30

KADK
Festsalen
Danneskiold-Samsøes Allé 53
1434 Kbh K

KADK inviterer fredag den 10. marts til symposium under titlen ‘Inclusion: Design Matters’. Både danske og internationale aktører deltager, og sammen med publikum vil de diskutere, hvordan design og arkitektur kan inkluderes i dagens samfund.

Hvordan kan designere og arkitekter bidrage til inkluderende og funktionelle løsninger til gavn for alle mennesker? Det er det store spørgsmål, når akademiet på Holmen afholder symposium denne fredag.

Ifølge pressemeddelelsen kommer symposiet ikke kun til at handle om særlige hensyn til mennesker med bevægelseshandicap, men om hvordan man generelt kan indlejre en større tilgængelighed i arkitektur og design i dag.

Arrangementet henvender sig primært til arkitekter og designere, som inviteres til at deltage i paneldiskussioner og søge inspiration hos dagens oplægsholdere, blandt andre Rama Gheerawo fra Helen Hamley Center, der har specialiseret sig i netop inkluderende design.

Arrangementet er gratis at deltage i. Nedenfor finder du hele programmet.

Kilde: KADK

Program
Moderator Ane Cortzen, Architect and Designer

12.45–13 Welcome - Peter Thule Kristensen (Head of School of Architecture, KADK) and Marianne Kofoed (CEO, Bevica Fonden Symposium Sponsor)

13-13.20 Opening Speech - Morten Kabell (Mayor, Technical and Environmental Affairs in the City of Copenhagen)

13.20-14.30 Keynote Speakers Session 1:
Thorkild Olesen (Chairman, Disabled People’s Organisations Denmark)

Torben Schønherr (Founder, Schønherr A/S)

Andreas Lauesen (Founding Partner, Force4 Architects)

Including panel discussion

14.30–15 Coffee Break

15–15.15 ”Universal Design and Accessibility for All” - Masashi Kajita (Assistant Professor, KADK)

15.15–16.30 Keynote Speakers Session 2:

Rama Gheerawo - (Bevica Visiting Professor at KADK, Director of Helen Hamlyn Centre for Design at the Royal College of Art)

Onny Eikhaug (Programme Leader, Design for All at the Norwegian Centre for Design and Architecture)

Camilla Ryhl (Senior Researcher, SBi, Aalborg University)

Including panel discussion

16.30–17.30 Symposium drinks & film by first-year bachelor students from KADK

Symposiet er et samarbejde mellem KADK, Bevica Fonden, Danske Handicaporganisationer, Schønherr og Force4 Architects, som for nylig fik en bevilling fra Bevica Fonden til projektet 'Universelt Design og Tilgængelighed for Alle'.

Del artiklen

'Symposium om inkluderende design'

Facebook