Hans Sandgren Jakobsen vinder international designpris

Hans Sandgren Jakobsen vinder international designpris

Hans Sandgren Jakobsens vinderstol Daisy i proces. Foto: Xue

af Susanne Hviid

Susanne er cand. mag. i Fransk, Æstetik og Kultur og har bl.a. en fortid på DR. Nu er hun Sekretariatsleder i Kunsten Media Fonden, men er stadig tilknyttet designETC.

Billedserie

Prisoverrækkelse fandt sted 10 mar 2017

BMV Veldt München

Tillykke til den danske møbeldesigner, der netop har vundet den prestigefyldte, tyske designpris iF Design Award Gold.

Med mere end 5.500 bidrag var konkurrencen intens, men i den internationale jury var der ikke tvivl. Danske Hans Sandgren Jakobsen er modtageren af iF Design Awards guldpris i kategorien Home Furniture – en international pris, der i mere end 60 år har hyldet kvalitet og exceptionelt design.

Sandgren modtager prisen for sin 3D-formstøbte stol Daisy, som tager udgangspunkt i 3D-finerens nye muligheder for at designe former, der passer til den menneskelige krop, så stoleskallen kan støtte de helt rigtige steder – og give en følelse af at sidde i en blomst.

Når design, teknologi og komfort spiller sammen
Sammen med Xue, The Fifth Season Furniture (Beijing) Co., der er nogle af verdens bedste til at formspænde, har Hans Sandgren Jakobsen afsøgt materialernes potentiale og de tekniske grænser til det yderste.

”Hvor dybt et sæde, kombineret med et armlæn, kan man skabe i ét stykke? Dét er meget spændende,” forklarer Jakobsen.

Daisy stol i læder Foto: Xue

Daisy-stolen kombinerer design, teknologi og komfort og er resultatet af Jacobsens særlige evne til at se muligheder frem for begrænsninger. Som en særlig feature kan stolen beklædes med kernelæder, der er presset på den indvendige side af sædeskallen.

En fornyer blandt møbeldesignere
Hans Sandgren Jakobsen (1963) er en international anerkendt møbeldesigner med flere priser bag sig. Han er bosat i Grenaa, hvorfra han driver sin tegnestue med både danske og internationale kunder, der sætter pris på hans enkle og minimalistiske stil. Hans Sandgren Jakobsen er formet af den danske møbeltradition og arbejdede i mange år for Nanna Ditzel, inden han slog sig ned i eget navn.

Sandgren Jakobsen er en af fornyerne i branchen og var en del af ’Spring’-bevægelsen, der blev kendt for at lave massakre på en Wegner-stol for at gøre opmærksom på, at vores tid kræver nye svar og nye former. Derfor har Sandgren heller ingen berøringsangst over for industrien, som han arbejder tæt sammen med i udviklingen af sine produkter – for det betyder, de nemmere når ud på markedet til en fornuftig pris.

Kilde: IF Design Award

IF Design Award er en af de vigtigste designpriser i verden og uddeles i følgende kategorier: Product, Packaging, Communication and Service Design, Architecture and Interior Architecture og Professional Concepts. Alle bidrag introduceres i iF WORLD DESIGN GUIDE og udstilles på iF design exhibition Hamburg.

Læs mere om Hans Sandgren Jakobsens udstilling i Grenaa på kunsten.nu

Del artiklen

'Hans Sandgren Jakobsen vinder international designpris'

Facebook