Danske designmetoder møder palæstinensisk broderi

Danske designmetoder møder palæstinensisk broderi

Design in Context-projektet har skabt en kollektion af tekstile accessories, som man kan købe på galleri VESS. Pressefoto

af Susanne Hviid

Susanne er cand. mag. i Fransk, Æstetik og Kultur og har bl.a. en fortid på DR. Nu er hun Sekretariatsleder i Kunsten Media Fonden, men er stadig tilknyttet designETC.

Billedserie

Design in Context
18 mar kl 15-20
19 mar kl 11-16

VESS

Empowerment: Udstilling på galleri VESS viser frugten af et flerårigt samarbejde mellem palæstinensiske kunsthåndværkere og danske designere under titlen Design in Context.

Otte kvindelige palæstinensiske kunsthåndværkere har siden 2012 deltaget i projektet Design in Context, hvor de er blevet vejledt i at ideudvikle og stå for alle led i processen fra design til drift og markedsføring af to danske designere. De palæstinensiske kunsthåndværkere er blevet udfordret i at nytænke og modernisere deres lokale produkter for at skabe en bredere markedsappel og således blive i stand til at øge deres indkomst gennem design.

I 2016 har kvinderne arbejdet med en kollektion af tasker i denim med farverige og personlige broderier. Med udgangspunkt i traditionelle palæstinensiske motiver har kvinderne eksperimenteret med sting, materialer, farver og form. Kollektionen vises frem på en to-dages-udstilling, hvor publikum ligeledes vil få et indblik i designprocessen gennem tekst og billeder.

Her er tre af kvinderne, der har været med at skabe og designe produkter via Design in Context-projektet. Pressefoto

”Jeg har 30 års erfaring med broderi, men nu kan jeg skabe mine egne designs og finde på nye ideer. Det giver mig en større stolthed i mit arbejde. Jeg er spændt på at vise mine designs i Danmark og høre, hvad danskerne synes om det,” siger Hoson, som er fra Taqou på Vestbredden i Palæstina.

Det vil være muligt at købe og bestille fra kollektionen til udstillingen, hvor al indtjening går ubeskåret til de kvindelige kunsthåndværkere.

Kilde: Josefine Gilbert

Til ferniseringen d. 18/3 bydes der på palæstinensiske øl, snacks og musik. Arrangementet indgår i projektet Design in Context, som Det Danske Hus i Palæstina står bag i samarbejde med tekstildesigner Josefine Gilbert og modedesigner Tine Winther.

Projektet begyndte i 2012 og har til formål at styrke palæstinensiske designere kreativt og økonomisk.

Det Danske Hus i Palæstina er en uafhængig organisation, beliggende i Ramallah i Palæstina, der arbejder for at styrke den gensidige forståelse og respekt mellem dansk og palæstinensisk kultur. Aktiviteterne omfatter en række kulturelle udvekslingsprojekter i samarbejde med palæstinensiske og danske partnere.

Dhip.ps/da

Del artiklen

'Danske designmetoder møder palæstinensisk broderi'

Facebook