To nyheder fra Muuto

To nyheder fra Muuto

Tekstildesigner Tina Ratzer står bag den nye serie plaider med navnet Sway for Muuto. Pressefoto

af Susanne Hviid

Susanne er cand. mag. i Fransk, Æstetik og Kultur og har bl.a. en fortid på DR. Nu er hun Sekretariatsleder i Kunsten Media Fonden, men er stadig tilknyttet designETC.

Billedserie

Udført i stabilt komposit har Muutos nye bord Halves stenskulpturens tyngde, hvorimod den nye plaid Sway af Tina Ratzer er let som sejlet, der vajer i vinden.

Og netop sejlet er tekstildesigner Tina Ratzers inspiration til den nye uldplaid Sway. Mønsteret er geometrisk med et twist af skrå kurver, der giver tekstilet en tredimensionel volumen. Sway er vævet af 100% merinould, men med helt tynde tråde, der giver plaiden en silkeagtig overflade og placerer den mellem produkt og beklædning.

Tina Ratzer, der tidligere har designet tæppet Varjo for Muuto, arbejder i spændingsfeltet mellem tradition og moderne teknologi. Ratzers take på nutidigt tekstildesign giver hendes design et genkendeligt og ofte grafisk sprog, der altid tilbyder en overraskende detalje, hvor kunsthåndværkets teknikker træder frem.

Praktisk, men dog samtidig abstrakt – Halves er designet af canadiske MSDS Design Studios for Muuto. Pressefoto

Halves er et nyt sidebord fra Muuto. Bordet er udført i akryl og stenkomposit, hvilket giver Halves et solidt skulpturelt udtryk. Det er første gang Muuto samarbejder med det canadiske MSDS Design Studios, der i 2015 blev kåret som årets produktdesignere i Canada. De to Toronto-baserede designere Jessica Nakanishi og Jonathan Sabine har tidligere arbejdet med både interiørdesign, møbler og snedkerarbejde. Med Halves har de leget med formen og samtidig forsøgt at adoptere den nordiske æstetik i deres design med fokus på flader og samlinger:

“Vi vil skabe en form der var praktisk, dog samtidig abstrakt, og legede derfor med asymmetri: over tid ses Halves i nye perspektiver, afhængig af hvor man ser fra.”

Både Sway og Halves fås i flere varianter og forventes i handlen i løbet af sommeren.

Muuto er en international skandinavisk designvirksomhed, der sammen med nutidens førende designere skaber originale produkter; møbler, belysning og tilbehør med nye perspektiver.

Halves Coffee Table, vejl. pris 2.395,-
Sway plaid, vejl. pris 1.395,-
muuto.com

 

Del artiklen

'To nyheder fra Muuto'

Facebook