Kinas svar på MoMA viser dansk design

Kinas svar på MoMA viser dansk design

The Council Chair af designduoen Kasper Salto og Thomas Sigsgaard udstilles sammen med Arne Jacobsens klassiker, Svanen, i Shanghai. Foto: Design denmark (Dd)

Det kinesiske publikum kan lige nu opleve dansk design fra efterkrigstiden og frem til i dag på det prestigefulde samtidskunstmuseum Power Station of Art i Shanghai.

Designudstillingen ’New Danish Modern – REFLECTIONS of Danish Design’ møder det kinesiske publikum i museets rå, industrielle haller, der er rammen for både velkendte navne som Fritz Hansen og Bang & Olufsen, foruden en række spirende danske designtalenter. Bag designudstillingen står Generalkonsulatet i Shanghai, online-design-portalen ENIITO og Design denmark, der er gået sammen om at styrke kendskabet til dansk design i Kina.

Der er allerede en stor interesse for dansk design i Kina, hvor efterspørgslen vokser på grund af den købestærke middelklasse og en stigende velstand i landet. Dog mener direktør i Design denmark, Henrik Weiglin, at vi som nation kan gøre meget mere.

Det kinesiske publikum i udstillingen ’New Danish Modern – REFLECTIONS of Danish Design’. Foto: Design denmark (Dd)

”Udstillingen viser, at dansk design bygger på en stærk tradition, der går tilbage til Danish Modern-æraen, men også, at Danmark har nye og meget talentfulde designere og brands, der bærer styrkepositionen videre. Dansk design er måske et af de stærkeste brands, vi har internationalt, men vi kan folde fortællingen om vores styrkeposition endnu bedre ud og understøtte eksporten. Design denmark og medlemmer bidrager til det arbejde med et initiativ, som det her, der også er en måde at samtænke eksportfremmeindsats og nation-branding af Danmark.”

Med denne designudstilling bygger arrangørerne videre på en erfaring, de i en årrække har gjort sig med at bringe dansk design til Asien.

Kilde: Pressemeddelelse

Del artiklen

'Kinas svar på MoMA viser dansk design'

Facebook