Overlab: Reflektion og samtale med Sanne Ransby

Overlab: Reflektion og samtale med Sanne Ransby

En flygtig bevægelse fastholdt i vævens sprog. Sanne Ransby udstiller hos Plads artspace i Aarhus. Pressefoto

af Susanne Hviid

Susanne er cand. mag. i Fransk, Æstetik og Kultur og har bl.a. en fortid på DR. Nu er hun Sekretariatsleder i Kunsten Media Fonden, men er stadig tilknyttet designETC.

Overlab
Plads artspace
Til 19. august
Tir–fre 13-18
Lør 11-15

Hvordan lader vi os påvirke af materialer og det håndgjorte? Og hvordan kan kunst integreres med funktion? Det er nogle af de spørgsmål tekstilkunstner Sanne Ransby diskuterer i sit åbne laboratorium i Aarhus frem til den 19. august.

Lige nu kan man møde Sanne Ransby på Plads artspace i Aarhus, hvor hun udstiller to helt nye billedtæpper samt materiale- og vævsprøver. Undervejs arbejder hun med digitale skitser, projekteret på væg og vævede flader, samt viser bud på tekstile og digitale udtryk, der forholder sig til akustik, filtrering af lys og fleksible afskærmninger. Der er fokus på farver, detaljer og strukturer og af samme grund må tekstilprøverne berøres.

I to årtier har Sanne Ransby udforsket det tekstile felt gennem væv og lasercuts med en hel særlig fascination af striber og sprækker, og de mønstre og landskaber, der derigennem skabes. Når bittesmå farveskift bringes i svingninger og forandrer sig med lysindfald og synsvinkel. Og når forskydninger i mønster og landskab inviterer til nye opfattelser og fortolkninger. Sanne Ransbys temporære laboratorium er en unik mulighed for at komme i dialog med tekstilkunstneren og reflektere over de tekstile muligheder.

Sanne Ransby har udstillet i ind- og udland, bl.a. i Japan, som hun er meget inspireret af. Udover sine soloprojekter har hun også de senere år udviklet projekter med andre kunsthåndværkere bl.a. keramiker Mariko Wada.

 

Kilde: Pressemeddelelse

Del artiklen

'Overlab: Reflektion og samtale med Sanne Ransby'

Facebook