Vibeke Rohland

Foto: Sedsel Rohland

Født 1957 i Gladsaxe-Søborg
Studeret Kunsthistorie 1978-82 og arbejdet som studentermedhjælper på J.F.Willumsens Museum under Kunsthistoriker Leila Krogh.
1982-86 Tekstilformgiver på Kunstakademiets Designskole

Tekstilkunstner og designer Vibeke Rohland skaber både unikaværker og produkter til industriel produktion. Hun har blandt andet designet for Stilleben, Chi Chi Potter, Bang & Olufsen/B&O, Bodum, Kopenhagen Fur and ESPRIT Home New York.
Derudover har hun modtaget adskillige legater gennem årene bl.a. Statens Kunstfonds arbejdslegat i 2016, hvor hun ved modtagelsen fik disse ord med på vejen:

”Vibeke Rohland har som tekstilkunstner fastholdt en både konceptuel, malerisk og håndværksmæssig tilgang til sit medie og har med denne praksis været foregangskvinde for en hel ny generation af tekstiltrykkere. Hendes indsats har også resulteret i væsentlige industrielle tekstiler for bl.a. den danske tekstilvirksomhed Kvadrat.”

Hendes arbejde har været udstillet i både ind- og udland og er en del af de permanente samlinger på Designmuseum Danmark, Focke-Museum Bremen og Neue Sammlung i Berlin.

Del profilen

'Vibeke Rohland'

Facebook