Kære læser

Kære læser

Charlotte Jul, chefredaktør for designETC og Jan Falk Borup, adm. direktør for Kunsten Media

af Charlotte Jul

Charlotte Jul er cand.mag og chefredaktør på designETC. De sidste 17 år har hun formidlet området for design og kunsthåndværk kunstnerisk som kommercielt i tekster, artikler og via iværksætterportalen items.nu, som hun startede i 2001.

Velkommen til designETC. Et magasin, du finder på nettet eller får leveret som udvalgte historier direkte i din indbakke. designETC kommer til at stå på et mangfoldigt udbud af historier om kunsthåndværk og design, og som nichemedie tillader vi os at gå i både dybden, til siden og bagom de udøvere, som både design- og kunsthåndværkerscenen har så ufattelig mange talentfulde af, og som andre medier ikke prioriterer spalteplads til.

Det gør vi, fordi vi mener, at området og branchen længe har manglet et seriøst medie, der fortæller historier om formgivere, der mestrer deres håndværk, deres metode og deres proces.

designETC hviler på tre fundamentale grundpiller; form, kritik og respekt. Form fordi form er det fysiske afsæt, vi kredser om at formidle. Form, som i objekter, værker og udstillinger. Form, som det udøverne arbejder professionelt med, og som er det aktiv, vi som designnation er blevet kendt for.

Kritik er vores måde at gå til formidlingen på. Kritik forstået som fagligt kompetente skribenter, der ved noget om det, de skriver om. Kritik forstået som en aktiv og nysgerrig tilgang til den udstilling, den formgiver eller de tanker, som er omdrejningspunktet for den pågældende historie. Kritik er således en holdningsbaseret vinkel på de historier, vi vælger at udgive.

designETC bliver del af en bred kunstnerisk redaktion sammen med kunsten.nu og Cph Art Week.

Vi respekterer fagligheden. Respekterer den ofte langvarige proces. For originaliteten er ofte resultatet af årevis af hårdt arbejde med materialet, med håndværket og med sine idéer. Respekten håber vi kommer til udtryk i kvaliteten af og i de historier, vi udgiver. I de udøvere, vi vælger at fremkalde, og i de produkter, værker og udstillinger, vi anmelder.

På designETC har vi en ambition om at italesætte området for kunsthåndværk og design og højne standarden for kritisk formidling. Vi mener, det er vitalt at vurdere, reflektere og skubbe til udøverne, metoderne og resultaterne. Vi ser det derfor som vores fornemmeste opgave at udfordre og udvikle en diskurs for et felt, der formelt set er ligeværdigt med kulturens andre kunstarter som film, litteratur og kunst, men som oftere og oftere ender i livsstilssektionerne som forbrugsobjekter.

Vores vision er at være med til at udvikle formidlingen af kunsthåndværk og design, og vi er taknemmelige for, at du som læser vil være med. Vi håber, du vil deltage i diskussionen og dele vores artikler med venner og ligesindede og råbe op, hvis du har inputs, vi kan lære noget af. I mellemtiden er vores ydmyge håb, at du får ny viden og inspiration af at læse med hos os.

Vi glæder os til at komme igang og vi sender et stort tak for den fondsstøtte, vi har opnået indtil nu fra Statens Kunstfond og Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond af 1968. Uden den intet designETC.

Rigtig god læselyst!

Del artiklen

'Kære læser'

Facebook