FDB relancerer Børge Mogensens børnemøbler

FDB relancerer Børge Mogensens børnemøbler
af Redaktionen

Charlotte Jul, Stine Nørgaard Lykkebo og Susanne Hviid udgør tilsammen redaktionen på designETC, og denne artikel er blevet til i et samarbejde mellem vores forskellige kompetencer, blik og erfaring.

Billedserie

FDB relancerer nu Børge Mogensens ikoniske møbelserie af stol, bænk, bord og tremmeseng og tilføjer samtidig en gyngehest til serien, designet af Børge Mogensens barnebarn, beklædningsdesigner Sarah Moutouh.

FDB Møbler relancerer dette efterår en serie af børnemøbler, designet af Børge Mogensen i 1946, der med deres klassiske udtryk stadig er aktuelle i et moderne, skandinavisk hjem. Møbelserien består af et bord, en bænk og en lille stol, som alle fås i naturfarvet bøg, dyb blå farve og en rødlig nuance, der er defineret af Mogensen selv. Derudover indeholder serien en tremmeseng, som fås i naturfarvet eg og hvid.

Enkelhed og funktionalitet var netop det, der kendetegnede det unge designtalent Børge Mogensen, da han i 1942 indtrådte som den første leder af FDB’s tegnstue. Flere af børnemøblerne fra denne serie er blandt de første designs, han tegnede for FDB Møbler:

Gyngestolen designet af Børge Mogensens barnebarn, Sarah Moutouh, lander i FDBs butikker i december. Pressefoto

“Det er en relancering af nogle af Børge Mogensens allerførste designs for FDB’s tegnestue – vores tegnestue, som i år fylder 75 år, og som netop Børge Mogensen var den første leder af. Samtidig er det også de første børnemøbler for FDB Møbler. Derfor betyder netop dette arkivdesign utrolig meget for os,” udtaler Ole Kiel, direktør for FDB Møbler.

Gyngehest tilføjes kollektionen
Sammen med relanceringen tilføjer FDB Møbler en gyngehest til programmet, designet af Børge Mogensens barnebarn, beklædningsdesigner Sarah Moutouh. Gyngehesten er designet i Børge Mogensens ånd med fokus på det enkle design med funktionelle detaljer, så den falder i tråd med de børnemøbler, han i sin tid designede – dog i en ny kontekst:

“Det ligger i min DNA, at overflødighed og pynt skal fjernes, så design kan fremstå i sin enkelhed med fokus på skønhed og funktionalitet – ligesom det gør sig gældende ved min farfars design. Dog tror jeg, at vi kan tilføje noget til hinanden. Det gode håndværk, enkelheden og fokus på essensen er værdier fra min farfar, som jeg er meget tro mod i mit design. Jeg forsøger dog at rykke til nogle grænser og sætte design i en ny kontekst,” siger Sarah Moutouh.

 

Kilde: Pressemeddelelse

Serien af børnemøbler kan fås fra uge 44 i FDB Møblers butikker. Gyngehesten fra december.
Coop.dk.

Del artiklen

'FDB relancerer Børge Mogensens børnemøbler'

Facebook