Keramisk møde i Haderslev: Gaarmann & Fløche

Keramisk møde i Haderslev: Gaarmann & Fløche

Keramikerne, Louise Gaardmann og Anne Fløche, udstiller sammen i Haderslev. Her er det Louise Gaardmanns Grønt Landskab. Pressefoto

af Redaktionen

Charlotte Jul, Stine Nørgaard Lykkebo og Susanne Hviid udgør tilsammen redaktionen på designETC, og denne artikel er blevet til i et samarbejde mellem vores forskellige kompetencer, blik og erfaring.

Gaardmann og Fløche
Haderslev Kunstforening
28 okt - 27 nov

To keramiske generationer, Louise Gaarmann og Anne Fløche, udstiller for første gang sammen i Danmark.

De to keramikere arbejder begge med unika keramik og har stor kærlighed til leret, håndens afsæt og udtryk i materialet. Hvor Fløche  udstiller en række fadlignende objekter med stoflighed og poesi, viser Gaarmann nye skulpturer, hvor opdrift er et gennemgående tema.

Keramiker Anne Fløche er fascineret af poesien i fladen. Pressefoto

Poetiske flader
Anne Fløche arbejder med fladen med en særlig fascination af det langstrakte forløb, strukturen og forskellige farvekombinationer.

Louise Gaardmanns Urolige hænder inspireret af den moderne kommunikation. Pressefoto

Fadet er hendes konkrete udgangspunkt, som hun nyfortolker skulpturelt til en slags brændt poesi i sprøde lette farvetoner til at hænge på væggen – som et keramisk digt.

Håndtegn i ler
Louise Gaarmann arbejder skulpturelt i stentøj. Til udstillingen har hun været inspireret af de hurtige sms-beskeder og emojies, som hun har omsat til lerklodser, skåret ud og brugt som modul og byggesten. Som et abstrakt og humoristisk kommentar til vores hastige måde at kommunikere på – og en tanke til dengang, hvor beskeder og kommunikation blev hugget i sten og varede for evigt til i dag, hvor beskeder flyver om ørerne på os.

 

Kilde: Pressemeddelelse

Fernisering lørdag den 28. november kl 14-16 Åbningstale v. Poul-Erik Hansen. Åbent lør - søn 13.00 - 16.00.

haderslev-kunstforening.dk

Del artiklen

'Keramisk møde i Haderslev: Gaarmann & Fløche'

Facebook