Open Call: Unik residence-mulighed for keramiker i London

Open Call: Unik residence-mulighed for keramiker i London

Som artist in residence på et internationalt museum skaber du et uvurderligt netværk til museet og alle de andre internationale udøvere, der også er med i programmet. Foto: V&A

af Redaktionen

Charlotte Jul, Stine Nørgaard Lykkebo og Susanne Hviid udgør tilsammen redaktionen på designETC, og denne artikel er blevet til i et samarbejde mellem vores forskellige kompetencer, blik og erfaring.

Et af verdens mest velrenommerede kunst- og designmuseer, Victoria & Albert Museum i London, har åbnet for, at en dansk keramiker kan søge et halvt års residence-ophold.

Projektstøtteudvalget for Kunsthåndværk og Design i Statens Kunstfond har skubbet aktivt på for at få dette residence-program i stand som led i strategien om international netværksskabelse for de enkelte udøvere. Victoria & Albert Museum i London bliver således hjemsted for en dansk keramiker i 2018 i et halvt år, hvor den udøvende får adgang til ikke bare et internationalt museum og dets medarbejdere, men i lige så høj grad kontakt til alle de andre formgivere og kunstnere, der har ophold på museet.

Keramikværkstedet er placeret i hjertet af museets keramiske samling, og for den udvalgte kunstner giver det ikke alene mulighed for produktion og udstilling af arbejdet, men også for en tæt dialog med museets mange internationale besøgende, adgang til museets samlinger og kvalificeret sparring med V&A’s kunstfaglige eksperter på området.

V&A alias Victoria & Albert Museum i London er et af verdens førende museer indenfor kunst og design. Foto: V&A

Formanden for Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Kunsthåndværk og Design, Astrid Krogh siger:

“Med V&A Danish Ceramics Residency får en dansk keramiker gennem et halvt år mulighed for at arbejde med, leve og ånde midt i én af verdens største keramiksamlinger og opleve keramikhistorien i 3D. Opholdet er intet mindre end en fantastisk mulighed, for V&A kan være med til at kickstarte en international karriere for et dansk talent, der samtidig vil få adgang til et nyt publikum og et stærkt internationalt marked med udgangspunkt i en af de helt toneangivende institutioner på området.”

V&A er et af verdens førende kunst- og designmuseer, og museet har en lang tradition for at afholde residencies for keramikere fra hele verden, men det er første gang, at et ophold tildeles en dansk keramiker.

Opholdet finder sted fra midten af april 2018 til slutningen af september 2018. Der er netop blevet åbnet op for ansøgninger til V&A Danish Ceramics Residency med deadline den 22. december.

 

Kilde: Pressemeddelelse

Læs mere om residency-muligheden hos V&A her

Yderligere oplysninger: Enhedschef Lone Ravn, Slots- og Kulturstyrelsen, lra@slks.dk eller via Statens Kunstfonds pressetelefon: 22 61 19 95

Del artiklen

'Open Call: Unik residence-mulighed for keramiker i London'

Facebook