Om designETC

Vision
designETC er et onlinemagasin, der er bannerfører for den reflekterede og kritiske formidling af dansk design og kunsthåndværk. Det gør vi i form af skarpe anmeldelser, dialogskabende debatstof og indsigtsgivende interviews, portrætter og nyheder sammen med kommende film, podcasts og animationer.

Vores vigtigste mission er at folde områdets interessante historier ud for både udøvere og almindelige designinteresserede og klæde dem på til at møde det gode danske design og kunsthåndværk i hverdagen. Vores mål er at styrke en levende debat, hvor alle kan gå i dialog om og med kunsthåndværk og design. Vores ambition er at komme lige så meget med i værkstedet og i processerne, som når det færdige produkt bagefter står på butikshylderne, på museerne eller på bordet derhjemme.

designETC er også den platform, hvor faglige fæller og udøvende formgivere kan orientere sig i feltet og gå i dialog med deres fag. Vores vigtigste opgave er at være med til at italesætte feltet og skabe en diskurs for dansk kunsthåndværk og design. For hvis der ikke er nogen, der stiller faglige spørgsmålstegn ved tingene eller udfordrer et givent produkt, en praksis eller en udstilling, er det vores påstand, at feltets udvikling og selvforståelse stagnerer. Kritisk formidling er derfor vores kerne, vores vision og vores daglige arbejdsopgave.

————————————————————————

Vores byline – form, kritik, respekt – indkapsler vores fundament.

form
designETC fokuserer på formgivning i generel forstand og på feltets historiske forankring i de arbejdende hænder og de værker, de frembringer. Værker, der både omhandler kommerciel og seriel produktion og unikke kunstneriske ‘one offs’. designETC opererer således i et bredt genstandsfelt, der strækker sig fra industrielt design over smykker og mode til kunsthåndværkets udtryk i keramik, tekstil og glas.

kritik
designETC har den kritiske og reflekterede formidling som sin kerne, fordi vi mener, at feltet har brug for at udfordre, reflektere og debattere med sig selv og hinanden for at skabe en større indsigt og dermed en mere reflekteret faglighed.

respekt
En af designETC’s primære ambitioner er at give design og kunsthåndværk den respekt og opmærksomhed, som feltet fortjener og bidrage til, at design og kunsthåndværk betragtes på lige fod med kulturens øvrige kunstarter som arkitektur, litteratur, billedkunst, film og scenekunst.

———————————————————————–

designETC er en del af fonden Kunsten Media
designETC er et datterselskab under fonden Kunsten Media, der også huser onlinemagasinet om samtidskunst kunsten.nu og festivalerne Art Weekend Aarhus og Cph Art Week.

designETC er støttet af Statens Kunstfond og Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond af 1968.


Advisory board
Tine Nygaard, cand. mag., konsulent og museumsudvikler
Thomas Bendix, journalist og marketingsdirektør Louisiana
Per Halstrøm, cand.mag. og ph.d. i designkommunikation på KADK
Henrik Søjle Weiglin, administrerende direktør for Design denmark
Louise Campbell, formgiver