At spilde tiden effektivt

At spilde tiden effektivt

Effektiv Spild af Tid udstillede tidligere på året på FOMO i tomme lejligheder i Gellerup sammen med Danske Kunsthåndværkere & Designere. Astrid Skibsted Holms vikleprøver var installeret i skufferne i et gammelt skab. Pressefoto

af Redaktionen

Charlotte Jul, Stine Nørgaard Lykkebo og Susanne Hviid udgør tilsammen redaktionen på designETC, og denne artikel er blevet til i et samarbejde mellem vores forskellige kompetencer, blik og erfaring.

Effektiv Spild af Tid
Nicolai
Kolding
2 dec - 28 jan, 2018

Effektiv Spild af Tid er titlen på en udstilling, du kan se, hvis du tager til Kolding. Her har formgiverne Maya Rosette, Stine Leth, Julie Bach og Astrid Skibsted Holm sat sig for at undersøge klassiske kvindelige sysler i en moderne og eksperimenterende kontekst.

I Kolding, nærmere betegnet udstillingsstedet Nicolai, kan du fra på fredag opleve fire tekstile formgivere give husflid og traditionelle kvindelige sysler eksperimenterende baghjul, når de med udstillingen Effektiv Spild af Tid slår et kantslag for langsomhedens æstetik. Gruppen udstillede senest under FOMO-projektet i Aarhus, men har til denne udstilling skabt helt nye værker, der blander sig med eksisterende.

En tekstil samtale mellem gruppens fire medlemmer, der på skift har arbejdet på værket med hver deres individuelle teknik og udtryk for at finde et fælles sprog til udstillingen. Processen gav dem titlen Effektiv spild af tid;. Pressefoto

Tekstildesigner Astrid Skibsted Holm forklarer:

“Vores ærinde er at sætte fokus på værdien af at give tid, fordybe sig og lege, fordi det uløseligt hænger sammen med at udvikle, tænke nye tanker og finde alternative løsninger. Vi lever i en tid, hvor de varer, vi omgiver os med som oftest er produceret langt væk fra vores egne hænder. Der er krav om effektivisering på alle niveauer i vores samfund. Vi vil gerne tale om værdien af at give tid.

Til FOMO-udstillingen havde Maya Rosette skabt perlebroderier af kendte rengøringsmidler. Pressefoto

I Effektiv Spild af Tid dyrker vi en fælles passion for tekstil og langsomme håndholdte teknikker. Hændernes arbejde med materialet rummer en frihed til leg og undersøgelse. Vi ønsker at slippe husfliden fri for at fejre og udforske de æstetiske og sanselige værdier, som tekstilet bærer for at give plads til det umiddelbart unyttige.”

Udstillingen i Kolding består af individuelle værker, ‘vandreværker’ og ‘røreprøver’, hvor publikum har mulighed for at ‘se’ med fingrene. Udstillingsgruppens fire deltagere er alle fra Århus og mødte hinanden gennem designfællesskabet Højkant. På Nicolai kan du opleve individuelle værker i forskellige tekstile teknikker og udtryk, der alle repræsenterer kunsthåndværk som kunstform.

Teksitlkunstner Stine Leths installation af strikkede skulpturer i den tomme lejlighed i Gellerup under FOMO. Pressefoto

De fire formgivere bag Effektiv Spild af Tid er tekstildesigner Astrid Skibsted Holm, kunstner Maya Rosette, strikkunstner Stine Leth og modedesigner Julie Bach, der sammen har skabt vandreværkerne på udstillingen, der har skiftet hænder mellem udøverne, der hver især har tilføjet et lag af deres individuelle tekstile særkende til værket og således skabt et fælles taktilt sprog og udtryk.

Del artiklen

'At spilde tiden effektivt'

Facebook