Ditzels ND93 relanceres

Ditzels ND93 relanceres

Nanna og Jørgen Ditzels originale skrivebord med skuffer sælges for tårnhøje priser på auktioner rundt i verden, nu relanceres ND93 hos Snedkergaarden i fineret eg og valnød. Pressefoto

af Redaktionen

Charlotte Jul, Stine Nørgaard Lykkebo og Susanne Hviid udgør tilsammen redaktionen på designETC, og denne artikel er blevet til i et samarbejde mellem vores forskellige kompetencer, blik og erfaring.

Billedserie

Snedkergaarden Them introducerer Nanna og Jørgen Ditzels skrivebord, der blev designet af parret lige inden Jørgen Ditzel døde. Skrivebordet ND93 lanceres tro mod sit oprindelige æstetiske udgangspunkt.

Ægteparret Ditzels kassetteformede skrivebord blev oprindelig produceret hos Søren Willadsen Møbelfabrik i fineret teak, eg og palisander, men har ikke været i produktion siden 1960’erne. Snedkergaarden har i en længere periode arbejdet med den håndværksmæssige forarbejdning af bordet og relancerer nu ND93 i tæt dialog med Nanna Ditzel Design A/S og Ditzel-parrets datter, Dennie Ditzel.

Nanna Ditzels’ ikoniske bord ND93 relanceres. Pressefoto

Skrivebordets rene linjer, kegleformede ben og håndværksmæssige raffinementer er universelle og ND93 er samtidig det mest kendte af en række skriveborde, som Ditzel-parret designede i årene 1946 til 1961 inden Jørgen Ditzel døde.

Ditzels designs er velkendte på snedkeriet i Them, hvor man i forvejen producerer nogle af Nanna Ditzels mest ikoniske designs som Trissen samt tilhørende borde, stumtjeneren ND09, loungestolen ND83 og sofaen ND82, som i dag blandt andet kan ses i Operahuset i Sydney og på designhotellet The Standard i New York.

Snedker og medejer af Snedkergaarden, Erik Skovgaard fortæller:

”Som snedker og fagmand er det altid en stor tilfredsstillelse at arbejde med Ditzels designs på grund af deres elegante og ikke mindst tidløse udtryk. Arbejdet med at genskabe skrivebordet ND93 har været en spændende og krævende proces, hvor det faglige og håndværksmæssige har været den drivende kraft. Det er en stor tilfredsstillelse for os at se det færdige resultat, som jeg synes lever fuldt ud op til den oprindelige produktion.”

ND93 fås i fineret eg eller valnød og med tre eller fire skuffer. Pressefoto

ND93 lanceres i fineret eg og fineret amerikansk valnød med henholdsvis tre og fire integrerede skuffer. Skufferne samt de runde, kegleformede special-drejede ben er fremstillet i massivt træ. Bordet er designet uden sarg, men har skufferne indbygget i den kassetteformede bordplade. Også tro mod det originale design er samlingen i skufferne, som er sinket med svalehaler ligesom ‘i gamle dage’ og ikke med fingersamlinger, som er normalt i dag.

 

Kilde: Pressemeddelelse

ND93-3 med 3 skuffer måler L. 145 D. 75 H. 76 cm og koster 21.970 kr. i eg og kr. 23.223 i valnød.
ND93-4 med 4 skuffer måler L. 175 D. 75 H. 76 cm og koster 27.968 kr. i eg og kr. 29.221 i valnød.

Snedkergaarden Them A/S introducerer skrivebordet i førende designbutikker og møbelhuse i Danmark, Sverige og Norge.

Del artiklen

'Ditzels ND93 relanceres'

Facebook