Nanna Ditzel

Nanna og Jørgen Ditzel mødte hinanden på Kunsthåndværkerskolen, linjen for møbelarkitektur

Egen fælles tegnestue siden 1946, der i dag varetager parrets møbelarv.

Nanna Ditzel Design A/S, der er beliggende på Østerbro i København, er en designvirksomhed, hvis primære opgave er at tage vare på og levendeholde det livsværk Nanna og Jørgen Ditzel har efterladt sig.

I perioden 1946 – 1961, hvor Jørgen døde i en alder af kun 40 år, var meget produktiv for det unge par, det bliver til designs indenfor et bredt spekter af produkter: møbler, tekstiler, tapeter, smykker og brugsting som fx glas. I denne periode tog de del i og vandt adskillige konkurrencer, i 1956 blev de tildelt Lunning Prisen.

Nanna fortsætter deres fælles projekt alene efter Jørgens død, for hende var det den eneste vej frem, og nye designs indenfor alle områder ser da også dagens lys i de kommende år.

I 1968 gifter Nanna sig igen, denne gang med møbelforhandler Kurt Heide, der var bosiddende I London. I august 1968 flytter Nanna sin tegnestue til det nordlige London, hvor Nanna og Kurt i fællesskab etablerer virksomheden Interspace, der hurtigt bliver international anerkendt. Fra det store showroom forhandledes italienske møbler, samt naturligvis de møbler og tekstiler Nanna skabte. Blandt Nannas designs fra denne periode er bl.a. et spændende eksperiment med glasfibermøbler.

På trods af at adressen de kommende 18 år hed London NW, fortsatte Nanna samarbejdet med flere danske virksomheder bl.a. Georg Jensen, Kvadrat og Brdr. Krüger forblev faste samarbejdspartnere gennem alle årene. Hertil kom så nyetablerede samarbejder med engelske møbelproducenter og specielt samarbejdet med adskillige tekstilvirksomheder i både England, Skotland og Irland.

I 1985 døde Kurt Heide, Interspace havde Nanna og Kurt solgt året forinden. Efter en kort tænkepause valgte Nanna at flytte tilbage til Danmark. Det pensionistliv, som hun og Kurt egentlig havde planlagt at påbegynde, blev byttet ud med en nyetableret tegnestue i København og endnu knap 20 års arbejdsliv – en epoke fyldt med nye eksperimenter og spændende designs.

I 1995 ansætter Nanna sin ældste datter nogle timer om ugen på tegnestuen, Nanna var 72 år og ville ruste sine tre piger til at kunne videreføre virksomheden. Efter Nannas død i 2015 overtager Dennie, den ældste datter, den daglige ledelse. Lulu og Vita, Nannas fire år yngre tvillinger, sidder sammen med CCO Thomas Graversen, Fredericia Furniture, i virksomhedens bestyrelse.

Der bliver ikke slået flere streger i Nanna Ditzel Design, men taget vare på det eksisterende værk.

Del profilen

'Nanna Ditzel'

Facebook