Pantons drypstenshule genopstår

Pantons drypstenshule genopstår

Verner Pantons Shell-loft, installeret i Kunsthalle Basel. Foto: Phillipp Hänger / Basler Kunstverein

100.000 muslingeskaller udgør det drypstenslignende loft, som Verner Panton skabte til sin egen spisestue tilbage i 1972. Nu får det skinnende loft nyt liv i designerens yndlingsrestaurant i Kunsthalle Basel i Schweiz.

Verner Panton selv har ikke været i blandt os siden 1998. Ikke desto mindre lever hans designs og levned fortsat og dynamisk videre, generøst forvaltet af familien med hustruen Marianne Panton i spidsen. Derfor kan Panton-familiens helt private spisestueloft, Shell-loftet, nu nydes af offentligheden i Kunsthalle Basels restaurant – i samme by, hvor Panton-parret slog sig ned i 1963.

Shell-loft, da det hang over Verner Pantons eget spisebord i hjemmet i Basel. Foto: © PantonDesign, Basel

Loftet er skabt af mindst 100.000 funklende muslingeskaller og var et bjergtagende syn for parrets mange gæster i huset i Basel. I et mindeord til Panton fremhævede Tivolis tidligere direktør Niels-Jørgen Kaiser det smukke loft:

“Du havde skjult loftet bag tusinder af muslingeskaller, der var forklædt som drypsten, og som ved det svageste vindsus fra haven hviskede et buddhistisk mantra til os.”

Shell-loftet er desuden nævnt i den fornyligt publicerede monografi Panton. Og forlaget bag‚ Strandberg Publishing, oplever generelt en stor interesse for Pantons designunivers. De har netop solgt rettighederne til den engelske udgave af bogen til det prestigefulde, internationale forlag Phaidon. Den udkommer i efteråret 2018. Du kan læse vores anmeldelse af den danske bog her.

Kilde: Strandberg Publishing

Del artiklen

'Pantons drypstenshule genopstår'

Facebook