Reffen – Københavns nye iværksætterintiativ

Reffen – Københavns nye iværksætterintiativ

B&Ws gamle maskinhaller bliver omdannet til det nye PapirØen. Reffen planlægger at åbne i foråret 2018. Foto: Martin Kaufmann

af Kamma Krogh

Kamma Krogh er uddannet cand. mag i litteraturvidenskab og i virksomhedspraktik på designETC. Kamma har en forkærlighed for nordisk og arktisk litteratur, men har også hænderne i kunsthåndværk i butikken hos keramiker Inge Vincents.

Reffen – det lokale udtryk for Refshaleøen – bliver i sommeren 2018 hjemsted for en større og vildere udgave af PapirØen, der lukkede i 2017. B&Ws gamle lokaler bliver indtaget af iværksættere, gourmetmad, streetfood, kunsthåndværk, design og livsglade mennesker. Lige nu søger de kreative udøvere til deres kommende værksteder.

Når man slentrer en virtuel tur igennem Reffens hjemmeside, fornemmer man hurtigt, hvor deres hovedfokus ligger. Ord som inklusivitet, miljøbevidsthed og alsidighed springer en i øjnene. På Reffen skal der være plads til alle slags mennesker, alle aldre og alle nationaliteter.

Fokus strækker sig langt ud over mad og ligger vægt på iværksættere, kultur og entreprenørskab, og derfor opfordrer Reffen kunsthåndværkere, designere, smykkekunstnere, møbelsnedkere og andre kreative ildsjæle til at ansøge om at få en bod. For at komme i betragtning skal man producere, udstille og sælge sit produkt på stedet og forholde sig til Reffens #Reduce and #Reuse dogme, der er en uddybning af deres miljøvenlige agenda.

Reffen kommer til at dække over et areal, der er tre gange så stort som PapirØen var. Foto: Martin Kaufmann

Reffen har et samlet areal på 10.000 m2 og kommer til at dække over 70-80 kreative stader og madboder. Der kommer til at være tre forskellige zoner; maskinværkstedet, markedspladsen og minefeltet. Maskinværkstedet kan rumme op til 1150 gæster og vil agere indendørs madmarked. Minefeltet er et 5000 m2 stort fællesareal, hvor der vil være fokus på kulturelle arrangementer, koncerter og andre events. Markedspladsen er et 4000 m2 sort udeareal, der skal huse op til 70 madcykler, barer, streetfood containere og ikke mindst de kreative værksteder.

Det skal understreges, at Reffen ikke bliver en genhusning af PapirØen, men derimod et nyt og større koncept. Dels gælder lejemålet i 10 år, hvilket er betydeligt længere end lejekontrakten på PapirØen. Desuden dækker lejemålet over et inde- og udendørsområde, der er cirka tre gange så stort som hallerne på PapirØen. Det skaber en unik mulighed for at udfolde og afprøve forskellige projekter.

Håbet fra iværksætternes side er at skabe et nyt sted i København:

“Der med et bæredygtigt afsæt bliver en smeltedigel af fantastiske oplevelser, der tiltrækker og inspirerer både lokale og turister – et sted der kan ses, smages, høres og mærkes både lokalt og internationalt.”

Håbet herfra er at iværksættere inden for kunsthåndværk og design kan få et oplagt sted, hvor de kan trives og gro. Et sted, der kan hjælpe de nye igang og være med til at skabe en platform for formidling af kunsthåndværk og design.

 

Kilde: Pressemeddelelse

Læs mere om at ansøge om en værkstedsplads her og på Reffen's hjemmeside.

Del artiklen

'Reffen - Københavns nye iværksætterintiativ'

Facebook