OEO Studio indretter Sticks’n’Sushi

OEO Studio indretter Sticks’n’Sushi

Danske OEO Studio har lagt både indretnings- og designhænder på Sticks'n'Sushis nyeste restaurant i København. Alt har de designet, bortset fra restaurantens lamper. Foto: OEO Studio

af Redaktionen

Charlotte Jul, Stine Nørgaard Lykkebo og Susanne Hviid udgør tilsammen redaktionen på designETC, og denne artikel er blevet til i et samarbejde mellem vores forskellige kompetencer, blik og erfaring.

Billedserie

Sticks’n’Sushi
Bernstorffsgade 3
1577 Kbh V

På hjørnet af Vesterbrogade og Bernstoffsgade bølger en ny glasfacade frem og tilbage mellem Tivolis gamle hovedindgang og Nimbs nubrede palads. Her har sushikæden Sticks’n’Sushi åbnet ny restaurant med indretning og interiør af det danske designstudio OEO. designETC har været forbi.

Når du træder ud af elevatoren, er det første, dit blik og sultne mave møder, restaurantens trumfkort: vue ud over den gamle Tivoli-have. En prominent placering for dansk-japanske Sticks’n’Sushi, der siden 1994 med sin første adresse i Nansensgade har vokset sig stor med 12 restauranter i København, seks i England og én i Berlin.

Designvirksomheden Gubi er rigt repræsenteret i restauranten. Her med Mathieu Margots lanterner og OEO’s barstole. Foto: OEO Studio

Sidste skud på stammen er indrettet af danske OEO Studio, som har fået til opgave at indrette 3. sal i arkitekterne Pei Cobb Freed & Partners nye Tivoli Hjørne-bygning, der med sine gulv-til-loft-vinduer på begge sider, bølgende vægge og lavloftede arkitektur ikke er en walk-over for en indretningsarkitekt.

Heldigvis har prisvindende OEO også 18 år bag sig som designvirksomhed med Thomas Lykke og Anne-Marie Buemann som henholdsvis kreativ direktør og CEO. De arbejder multi-disciplinært med både indretningsprojekter og produktdesign, og med designprojekter for blandt andre Brdr. Krüger, Gubi, Dinesen, Flos og en lang række japanske brands favner de netop fusionen mellem Asien og Europa, som også Sticks’n’Sushi bygger på.

OEO i både træ, terrakotta og læder
Til højre for indgangen finder man restaurantens bar med OEO’s egne barstole og 50’er-designeren Mathieu Matégots lanterne-pendler. Begge i produktion hos Gubi.

Det åbne køkken giver en speciel spiseoplevelse, men også mulighed for at serverer 360 grader rundt. Foto: OEO Studio

Den mørke frontdesk har OEO skabt med et nærmest Isamu Noguichisk formsprog, og til venstre herfor finder man restaurantens hjerte, køkkenet, der er placeret åbent og centralt i rummet som en japansk pavillon med kig ind til chop-chop og sushi-ekvilibrisme.

Interiøret er varmt og til den mørke side med OEO’s Coco-spisestole i mørkegråt læder og borde i ask og eg. Bordene er dækket med glaseret lertøj af terrakotta fra Portugal; syv forskellige elementer, skåle til soya og ris, rektangulære spiseplatter osv., som OEO også selv har designet.

Langbord med Iskos Berlins strikkede lamper fra Made by Hand. Foto: OEO Studio

Gulvene er belagt med keramiske klinker fra italienske Mutina, og hvis man er et større selskab, kan man reservere det bagerste lokale med langbord og spise under Iskos Berlins Knit-Wit-lamper, som han har skabt for Made by Hand – lamper i douce farver med inspiration fra den traditionelle kinesiske rislampe.

Udenfor har man indrettet en næsten 360 graders tagterrasse med ‘seetings’ for op til 100 gæster – med borde fra HAY og en helt usædvanlig københavnsk udsigt. 

Fra tagterrassen er der foruden Tivoli udsigt til de nye Axel Towers. Foto: OEO Studio

Del artiklen

'OEO Studio indretter Sticks’n’Sushi'

Facebook