To metalmøbler fra Frama

To metalmøbler fra Frama

Her ses Rivet bordet, designet af Jonas Trampedach i 2014 og Triangolo stolen, designet af Per Holland Bastrup i 1989. Foto: Lotta Agaton

af Kamma Krogh

Kamma Krogh er uddannet cand. mag i litteraturvidenskab og i virksomhedspraktik på designETC. Kamma har en forkærlighed for nordisk og arktisk litteratur, men har også hænderne i kunsthåndværk i butikken hos keramiker Inge Vincents.

Billedserie

Frama relancerer Triangolo-stolen og opfordrer til, at man bruger den enten som spisebordsstol, piedestal eller som kunstværk i hjemmet. Samtidig udkommer Rivet Side Table, som en del af The Rivet Project, der udforsker designmulighederne i aluminium. 

Frama skaber hverdagsprodukter til det moderne hjem med øje for nordisk design, simpel og let aflæselig æstetik og produkter, der er både funktionelle og skulpturelle. Firmaets to nyheder, Triangolo-stolen og Rivet Side Table er begge eksempler på ovenstående, mens viser samtidig en udforskning af materialer som stål og aluminium, der ikke traditionelt forbindes med hverdagsmøbler.

Triangolo er designet af Per Holland Bastrup i 1989. På trods af tidsforskellen går Triangolos design hånd i hånd med Framas forkærlighed for stærke geometriske former og rene linjer. Resultatet er en alsidig stol, der både giver en god siddeoplevelse og fungerer som en skulptur. Triangolo er produceret i stål og fås både i sølv og i sort.

Triangolo stolen i stål. Designet af Per Holland Bastrup i 1989, relanceret af Frama i 2018. Foto: Frama

Sammen med udgivelsen af Triangolo udgiver Frama også bordet Rivet Side Table, der er en del af den nye serie The Rivet Project. Navnet kommer fra den teknik, man bruger, når man arbejder i aluminium, som på engelsk hedder ‘riveting technique’. Produkterne i serien er laserskårede og derefter hamret med håndkraft, hvilket placerer dem et sted imellem håndværk og industriel produktion. Rivet Side Table er designet af Jonas Trampedach i 2014.

Frama arbejder i flere kreative retninger og producerer bl.a. møbler, lyssætning og parfume ligesom de er kendte for at indgå samarbejder med andre brands, kokke og kunstnere.

Kilde: Pressemeddelse

Del artiklen

'To metalmøbler fra Frama'

Facebook