Open Call: Skud På Stammen 2018

Open Call: Skud På Stammen 2018

Siddemøbel skabt til forrige udstilling, der blev vist i forhallen til Industriens Hus. Designer: Rein Rubenkamp. Snedkerelev: Bolette Rose Jørgensen. Foto: Next

af Kamma Krogh

Kamma Krogh er uddannet cand. mag i litteraturvidenskab og i virksomhedspraktik på designETC. Kamma har en forkærlighed for nordisk og arktisk litteratur, men har også hænderne i kunsthåndværk i butikken hos keramiker Inge Vincents.

Skud På Stammen 2018 er en designkonkurrence med fokus på møbler og snedkeri. I år er temaet barndommens land, og projektet beder designere og studerende om at tage udgangspunkt i et møbel fra deres barndom og fortolke det i samtiden. Der er ansøgningsfrist 30. april.

Det møbel, der står klarest i min erindring fra min barndom er det store mahognibord i mine forældres spisestue, det samme bord, der havde stået i min mors barnsdomshjem. En af de få regler i mit hjem var at man skulle løfte og ikke skubbe ting hen over den sarte bordplade. Træets farve, struktur og skrøbelighed fascinerede mig fra en tidlig alder. Havde jeg været snedker eller designer havde jeg taget udgangspunkt i det møbel som inspiration til årets tematiske afsæt i barndommens land.

Nogle af kravene til det endelige møbel er, at det skal være gennemtænkt i forhold til bæredygtighed, skal kunne sættes i produktion og sælges bredt. Et mere specifikt krav er, at møblet i år skal udføres i lindetræ.

Det er dygtigt at turde bevæge sig så tæt på det klassiske, som Iben Bach gjorde på forrige udstilling med dette bakkebord, og alligevel skabe noget helt nyt. Design: Iben Bach. Elever: Rasmus Nielsen. Foto: Next

Lindetræet har en unik karakter, da de har omkranset Arne Jacobsens rådhus i Rødovre fra 1956. Tanken var, at haven rundt om rådhuset skulle have en række stynede lindetræer, hvis kroner skulle fremstå som firkanter. Planen gik dog i glemmebogen, og som tiden gik blev man nødt til at fælde de gamle træer og plante nye, der var nemmere at styne. Snedkerafdelingen på Next Uddannelsen fik i 2015 det fældede lindetræ foræret mod et løfte om, at det ville blive brugt til Skud På Stammen

Skud På Stammen blev startet i 2007 på Next Uddannelsen, og er et af de få tiltag i Danmark, hvor der konsekvent bliver udviklet nye møbler. Next Uddannelse er landets største erhvervs- og gymnasieskole med omkring 7100 elever, og Skud På Stammen sætter fokus på snedkerlinjen.

Målet er at designe et produkt, der udføres i løbet af fire uger af en studerende på det sidste år af uddannelsen. Konkurrencen har en naturlig arbejdsfordeling mellem formgiver og elev, hvor den første står for tegning og idé, og snedkereleven herefter står for det praktiske i forhold til at fremstille møblet.

Kilde: Pressemeddelelse

Ansøgningsfrist for deltagelse er 30 april 2018
Skud på Stammen er åben for alle
Læs mere her

Del artiklen

'Open Call: Skud På Stammen 2018'

Facebook