Ny plads foran Designmuseum Danmark

Ny plads foran Designmuseum Danmark

Et bud på, hvordan pladsen foran Designmuseum Danmark kommer til at se ud, når renoveringen er færdig. Montrene skal give forbipasserende indblik, hvad museet har at byde på. Foto: COBE

af Kamma Krogh

Kamma Krogh er uddannet cand. mag i litteraturvidenskab og i virksomhedspraktik på designETC. Kamma har en forkærlighed for nordisk og arktisk litteratur, men har også hænderne i kunsthåndværk i butikken hos keramiker Inge Vincents.

Billedserie

Designmuseum Danmark har femdoblet deres besøgstal over de sidste seks år, og det kulminerer nu i en renovering af pladsen foran museet, der etableres som et nyt udendørs mødested for alle designinteresserede. 

København får et nyt byrum, når Designmuseum Danmark udvikler den fredede plads foran museet, så den i højere grad appellerer til udeliv og ophold. Sammen med en nyindrettet cafe skaber projektet et nyt, centralt byrum for oplevelser, ophold og begivenheder. Både billetsalget, caféen og museumsbutikken rykker ud på pladsen, når renoveringen er færdig, hvilket frigør flere kvadratmeter i hovedbygningen.

Udviklingen af pladsen og de nye udendørs faciliteter et vigtige tiltag ifølge museumsdirektør Anne-Louise Sommer:

“Vi ønsker at give noget tilbage til byen, til vores gæster og til det samfund, som vores stærke designtraditioner udspringer af. Åbningen af pladsen er del af en udviklingsproces, hvor vi ønsker at åbne uderummet og museet mere op som et socialt og rekreativt område i København.”

Med renoveringen vil der også blive skabt lettere adgang til museet for fx gangbesværede, ligesom forbipasserende får mulighed for at opleve smagsprøver på samtidsdesign i specialfremstillede glasmontrer – inspireret af ikonet Kaare Klints originale design fra 1920’erne.

Pladsen foran Designmuseum Danmark som den så ud i 2017, før renoveringen gik igang. Foto: COBE

Designmuseum Danmark holder åbent under hele renoveringen, der kommer til at foregå i etaper. Ombygningen er allerede så småt i gang med restaureringen af den historiske gitterport, som er den originale port fra dengang, bygningen blev opført som hospital.

Den nye plads ventes klar til indtagelse i starten af november 2018, og forventningerne er store:

”Vi ønsker ikke kun at være en af verdens foretrukne designdestinationer, men også at åbne vores unikke miljø op mod gaden, skabe små intime samtidsscener og give et byrum tilbage til byen og gæster fra hele verden. Projektet tilfører et moderne og nutidigt lag med fuld respekt for stedets historiske værdi,” siger Anne-Louise Sommer.

Fornyelsen af pladsen er muliggjort via en generøs donation fra Annie & Otto Johs. Detlefs Fonde, mens OJD og COBE Architects står for udformningen af projektet.

Kilde: Pressemeddelelse

Del artiklen

'Ny plads foran Designmuseum Danmark'

Facebook