Lille rund klassiker fylder 50

Lille rund klassiker fylder 50

Benny Frandsen, stifter af Frandsen Lighting designede BALL for 50 år siden. Idag lever den i bedste velgående med nye søskende. Foto: Frandsen Lighting

af Christina Bizzarro

Med kreative som akademiske kompetencer i rygsækken nyder designETC godt af Christina Bizzarros kompetente tilgang til det felt, hun selv er en del af som udøver, formidler og underviser.

Den klassiske BALL-lampe blev designet af Benny Frandsen i 1968. Derfor fejrer Frandsen Lighting og BALL 50 års jubilæum i år.

Oprindeligt blev BALL introduceret som pendel og vægmonteret lampe med magnet, og det var særligt magnet-versionen, der blev en succes. BALL blev i 1970’erne en del af de fleste danskeres hjem og har siden haft sin plads i alt fra sommerhuset til børneværelset, i køkkenet og soveværelset.

”Selvom BALL er 50 år gammel og stadig en bestseller, betyder det ikke, at vi holder op med at udvikle på den”, siger Benny Frandsen, designeren af BALL.

BAL lampe af Benny Frandsen
BALL findes i dag i et utal af versioner, farver og overflader. Foto: Frandsen Lighting

Og lampen har da også fulgt tidens trends gennem årene og fås i dag i et utal af farver og metalliske overflader.

Siden 1968 er BALL-familien løbende blevet udvidet, mens det genkendelige design er det samme. Udover at BALL fås i et bredt udvalg af farver, findes den også i flere forskellige modeller, der bl.a. omfatter bordlamper, gulvlamper, væglamper og pendler.

De nyeste medlemmer af BALL-familien er BALL USB og BALL mega-pendel.

Kilde: Pressemeddelelse

Del artiklen

'Lille rund klassiker fylder 50'

Facebook