Tekstiler til te

Tekstiler til te

Håndbroderede duge med garn, der er indfarvet i te, er på bordet i Butik for Borddækning fra på fredag. Foto: Margrethe Odgaard

af Christina Bizzarro

Med kreative som akademiske kompetencer i rygsækken nyder designETC godt af Christina Bizzarros kompetente tilgang til det felt, hun selv er en del af som udøver, formidler og underviser.

Margrethe Odgaard: High -T
Butik for Borddækning
13 apr - 19 maj

Der er dækket op til fint teselskab, når Margrethe Odgaard fra den 13. april udstiller sine håndbroderede teduge og servietter i Butik for Borddækning under titlen High-T.

“Både min farmor, mormor og alle mine oldemødre havde små teduge, som blev hevet frem fra skabet, når der skulle dækkes op til eftermiddagens gæster. Tedugene var som regel broderede og blev lagt på skrå oven på større duge, sådan var traditionen. Sammen med matchende servietter var de med til at pynte op om eftermiddagsteen med deres sirlige og ofte parfumerede dekorationer af små blomsterranker og -buketter,” fortæller Margrethe Odgaard.

Med udstillingen High-T og afsættet i barndommens erindringer om te hos bedsteforældrene tager Margrethe Odgaard traditionen op igen. Tedugens funktion er ifølge Odgaard idag gledet ud af vores bevidsthed og bruges kun i de færreste hjem. Udstillingen skal huske os på den fine ramme, som dugen skaber til dette lille måltid.

Margrethe Odgaards teduge er håndbroderet i 100% hør med merceriseret bomuld. 90×90 og 42×42 cm. Foto: Margrethe Odgaard

Titlen High-T refererer til den britiske tradition for High Tea, og foruden håndbroderede duge og servietter viser Odgaard forskellige eksperimenter med farver og sting, der matcher de forskellige te-sorter.

Margrethe Odgaard har sat broderiet i dialog med dugens folder, som skærer sig igennem broderiet, så folderne aktiveres som den form, der holder broderiet på plads.

Til ferniseringen den 13. april vil der blive serveret et lille udvalg af te fra Sing Tehus, akkompagneret af sødt til ganen fra konditor Vita Fex. 

MargretheOdgaard.com

Del artiklen

'Tekstiler til te'

Facebook