Her er de danske MINDCRAFT18-deltagere

Her er de danske MINDCRAFT18-deltagere

Værket LMA (Lick My Ass) A Chair af Pettersen & Hein bliver vist på MINDCRAFT18 i Milano. Foto: MINDCRAFT / Pettersen & Hein

af Stine Nørgaard Lykkebo

Skribent og tidligere redaktionssekretær for kunsten.nu.

MINDCRAFT18
San Simpliciano, Milano
17 - 22 apr 2018

De 17 kunsthåndværkere og designere, som er udvalgt til Statens Kunstfonds prestigefyldte MINDCRAFT-udstilling i Milano, er netop offentliggjort. Læs her, hvem kurator Ditte Hammerstrøm har peget på.

Her på redaktionen har vi ventet i spænding. Især fordi der ved årsskiftet var vagtskifte i Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg (det udvalg, hvori MINDCRAFT-konceptet tilbage i 2008 blev opfostret og efterfølgende understøttet og videreført), og det er jo aldrig givet, at sådan et – tør vi godt sige – bekosteligt projekt, som MINDCRAFT er, lever videre, når nye personer sætter sig i kunstfondens stole. Udvalgsformanden samt -medlemmer er i deres fulde ret til prioritere anderledes og lægge nye og andre planer for projektstøttekronerne.

Men sådan skulle det ikke være. Designugen i Milano er stadig en af verdens vigtigste scener, når det kommer til design, og her har de udvalgte danske formgivere i, ja, snart ti år haft en prominent og respekteret plads.

Ditte Hammerstrøms hold
Tilbage i september sidste år blev det offentliggjort, at møbeldesigner Ditte Hammerstrøm blev kuratoren for MINDCRAFT18, og i den forbindelse udtalte hun, at årets udstilling skulle kredse om det stedspecifikke og rumme både “handcraft og mindcraft” med plads til talenter.

I alt har hun valgt 17 til at deltage, både nye og etablerede navne, der hver i sær er blandt de bedste inden for deres fag. De er:

Kostumedesigner Anja Vang Kragh, designkunstnerduoen Pettersen & Hein (Lea Hein & Magnus Pettersen), keramisk kunstner Petra Dalström, designer Kevin Hviid, tekstildesigner Iben Høj, designer Kasper Kjeldgaard, smykkekunstner Katrine Borup, designer Louise Campbell, tekstilkunstner Isabel Berglund, glaskunstner Maria Koshenkova, skulptør og designer Carl Emil Jacobsen, keramiker Gitte Jungersen, tekstilkunstner Cecilie Bendixen, møbeldesigner og snedker Rasmus Fenhann samt designerduoen Wednesday Architecture (Sofie Trier Mørk & Lise Bjerre Schmidt).

Flere af årets deltagere har tidligere deltaget i en MINDCRAFT-udstilling. Blandt andre den 30-årige skulptør og designer Carl Emil Jacobsen, som deltog for første gang sidste år med skulpturserien Powder Variations. Foto: Jeppe Gudmundsen

Om udvælgelsen siger Ditte Hammerstrøm:

“Den danske scene for design og kunsthåndværk står stærkt i øjeblikket. Jeg har udvalgt deltagere, som hver især er blandt de bedste på deres felt, og som kan arbejde stedsspecifikt i forhold til udstillingsstedet. Deltagerne har alle en eksperimenterende tilgang til deres fag og en helt særlig måde at arbejde med deres materialer på. Fælles for dem er den bredde, nytænkning og kvalitet, der karakteriserer dansk kunsthåndværk og design lige nu.”

MINDCRAFT-udstillingen bliver igen i år vist i San Simpliciano-klostergården centralt i Milano.

 

Kilde: Statens Kunstfond

Formålet med MINDCRAFT er at profilere dansk kunsthåndværk og design over for både nationale og internationale meningsdannere, presse, producenter og fagfolk på området.

Flere af de tidligere deltagere har efterfølgende fået deres MINDCRAFT-værk sat i produktion, eksempelvis hos den italienske designer Nemo Cassina og danske producenter som Fredericia Furniture, HAY, Muuto, Menu, Skagerak og Gubi. Andre deltagere har solgt værker til private samlere eller haft held med at etablere nye samarbejder med velrenommerede gallerier i byer som New York, London og Paris.

Del artiklen

'Her er de danske MINDCRAFT18-deltagere'

Facebook