Københavns Snedkerlaug

Københavns Snedkerlaug blev etableret i 1554

Københavns Snedkerlaug fik sin første skrå den 20. juli 1554, som derfor er laugets fødselsdag. De forløbne godt 450 år er beskrevet i en række bøger:

“Snedkerlauget 1554-1904” af Rasmus Berg blev udgivet i anledning af laugets 350 års jubilæum. Det er en omfattende beskrivelse af begivenheder og personligheder i lauget gennem årene.

Ved laugets 400 års jubilæum i 1954 kom “Københavns Snedkerlaug gennem fire hundrede år”, skrevet af Tove Clemmensen, Georg Nørregaard og Helge Søgaard. Det er en opfølgning på Berg’s bog, men den giver samtidig prøver på hvad københavnske snedkere har præsteret i løbet af de 400 år. Som opfølgning på disse bøger udkom “Københavns Snedkerlaug 450 år” af Martin Hartung, som især belyser Københavns Snedkerlaugs indsats for møbelkulturen gennem de årlige møbeludstillinger.

Snedkerlauget er samlingssted for snedkervirksomheder, såvel møbel- som bygningssnedkere, principielt fra hele landet med interesse for det gode håndværk, og ikke mindst snedkeruddannelsen. Sammenholdet styrkes ved bl.a. medlemsmøder, studieture og erfa-grupper.

I 2018 stifter af Snedkerprisen

Kilde: Snedkerlauget.dk

Del profilen

'Københavns Snedkerlaug'

Facebook