Ny pris hylder snedkerfaget

Ny pris hylder snedkerfaget

SAKYU-bænk af Rasmus Fennhann er snedkerarbejde på højeste plan. Foto: Anders Sune Berg

af Christina Bizzarro

Med kreative som akademiske kompetencer i rygsækken nyder designETC godt af Christina Bizzarros kompetente tilgang til det felt, hun selv er en del af som udøver, formidler og underviser.

Københavns Snedkerlaug opfordrer fagfolk indenfor Snedkerbranchen til at søge den helt nye pris på 150.000 kr., der sætter fokus på snedkerarbejde udført i træ.

Snedkerprisen, der er skænket af Kirsten og Freddy Johansens fond, skal belønne personer, firmaer, organisationer og bygherrer, der har deltaget i et byggeri eller en indretning, hvor den væsentligste del af snedkerarbejdet er udført i træ.

Prisen kan også gives til et nyt møbeldesign eller en ny teknologi, der udfordrer faget i træ-relaterede materialer. Ligeledes er restaurering af inventar i byggeri, hvor træ udgør hovedbestanddelen, berettiget.

Københavns Snedkerlaug står bag den nye Snedkerpris.

Indsendte projekter bliver bedømt på, hvor godt de afspejler tradition og innovation i udførelsen. Ved tradition forstås den håndværksmæssige bevidsthed og kvalitet, og om projektet tilfører nye løsninger på traditionelle problemstillinger.

Ved innovation, menes brugen af nye metoder, redskaber og teknologier og forhold, der peger på en bæredygtig bevidsthed i udførelse og brug. Overordnet vurderes projekterne på funktionalitet og anvendelse, og om det opfylder et egentligt behov.

Det er en forudsætning, at udførelsen er af høj kvalitet, og det indsendte projekt skal fortrinsvis være beliggende i Danmark og være synligt for en stor del af offentligheden. Prisen er på kr. 150.000 kan, såfremt priskomiteen finder det nødvendigt, opdeles i flere portioner. Priskomiteen består af arkitekt Michael Brunbjerg, møbeldesigner Rasmus Fenhann, direktør i Dansk Byggeri, Peter Stenholm, viceoldermand i Københavns Snedkerlaug, Mads Raaschou og oldermand i Københavns Snedkerlaug, Niels Roth.

Kilde: Pressemeddelelse

Ansøgere kan indstille et emne eller projekt gennem en kort beskrivelse og vedlægge billeder. Beskrivelsen må ikke fylde mere end 1 A4 side, og bidraget må samlet ikke fylde mere end 5 MB.

Deadline for indsendelse er 16. juni 2018 til snedkerpris2018@kontekst.dk

Del artiklen

'Ny pris hylder snedkerfaget'

Facebook