Hempel Glasmuseum

Industrimanden J.C. Hempel (1894-1986) startede allerede som 20-årig J.C. Hempels Skibsfarve-Fabrik, der gennem de næste årtier blev verdenskendt for sine fremragende skibsfarver. I dag er Hempel Gruppen en anerkendt og ledende leverandør af maling til beskyttelse af stål, glasfiber, træ og beton, indendørs og udendørs. J.C. Hempel var stærkt engageret i uddannelse, sejlsport, kultur og... Læs mere »Read more

Info

Hempel Glasmuseum

Hempel Glasmuseum
Annebjerg Stræde 2
DK 4500 Nykøbing Sj

Telefon: (+45) 59913800
e-mail: info@hempelglasmuseum.dk

Udstillinger – Sæsonen 2018
1. maj-30. september
Åben tirsdag-søndag: 10-17
Mandag lukket
Åben i pinsen 19.-21. maj
og efterårsferien (weekenden uge 41 og hele uge 42)

Voksen og senior: kr. 50
Grupper (min. 12 pers.): Pr. person kr. 40
Medlemmer af DKL: kr. 40
Studerende: Fri entré
Børn/unge u. 18 år: Fri entré

Industrimanden J.C. Hempel (1894-1986) startede allerede som 20-årig J.C. Hempels Skibsfarve-Fabrik, der gennem de næste årtier blev verdenskendt for sine fremragende skibsfarver. I dag er Hempel Gruppen en anerkendt og ledende leverandør af maling til beskyttelse af stål, glasfiber, træ og beton, indendørs og udendørs.

J.C. Hempel var stærkt engageret i uddannelse, sejlsport, kultur og i sin passion for gamle glas.

I 1947 erhvervede J.C.Hempel herregården Annebjerggaard Hovedgaard med udsigt over Nykøbing bugt og Isefjorden. Her fik han i starten af 60’erne idéen til et glasmuseum, som skulle bygges på bakken over for herregården. Det var J.C. Hempels drøm, at stedet skulle blive et egentligt kulturhus, her var han forud for sin tid

Den 14. juli 1964 overdrog han hele sin glassamling til Hempels Kulturfond, som også skulle stå for byggeriet og driften af museet, hvad den stadig gør.

Gennem de senere år er der bygget om og moderniseret, så museet i dag fremstår som et nutidigt museum. Målet er at det skal være en oplevelse for hele familien. Der skal være noget at se på, man skal blive klogere og gerne overrasket, men der skal også være plads til afslapning, gåture og nydelse. Hempel Glasmuseum ejer Nordens største private samling af europæiske glas 1500-1900.

Kilde: Hempel Glasmuseum

Del

'Hempel Glasmuseum'

Facebook