Hvem skal modtage Skt. Loye Prisen 2019?

Hvem skal modtage Skt. Loye Prisen 2019?

Nanna Obel er en af de 12 nyuddannede talenter udtaget til Kjøbenhavns Guldsmedelaugs nomineringsudstilling 2019. Her hendes Is your Wife Helpless or Dangerous? Emalje, kobber, sølv, guld og silketråd. Foto: Nanna Obel.

af Susanne Hviid

Susanne er cand. mag. i Fransk, Æstetik og Kultur og har bl.a. en fortid på DR. Nu er hun Sekretariatsleder i Kunsten Media Fonden, men er stadig tilknyttet designETC.

Billedserie

Magtens Smykker
Museet på Koldinghus
5 maj - 30 sept 2018

12 nyuddannede smykkeformgivere er et skridt nærmere den prestigefyldte Skt. Loye Pris, da juryen netop har sat navn på de udvalgte talenter, der til foråret skal deltage på Guldsmedelaugets nomineringsudstilling på Koldinghus.

De 12 deltagere skal hver udstille to værker på Koldinghus til maj 2018 – ét helt nyt smykke og dét, de søgte talentprisen med. Nomineringsudstillingen åbner samtidig med Koldinghus’ store jubilæumsudstilling, der har titlen Magtens smykker, som også er temaet for deltagerne.

Louise Frølund Bech er en af de 12 smykkekunstnere udvalgt til Skt. Loye Prisens nomineringsudstilling. Her hendes ring af serpentin og sølv fra serien From the Empress Chambers. Foto: Tove Baunbæk Nørkjær

Den prestigefyldte talentpris på 100.000 kroner, der blev indstiftet i 1989, sætter fokus på kunst og design og gives til en upcoming guldsmed, sølvsmed eller ædelmetalformgiver, som har vist specielle evner og talent for sit fag. Prisen er tænkt som en ’fødselshjælper’ til at få sat et arbejde i produktion eller ro til fortsat kunstnerisk virke. Den er ikke kun en håndværkerpris, men skal afspejle branchens helhed, smykkekunst såvel som industrielle produkter.

Skt. Loye prisen overrækkes af Kjøbenhavns Guldsmedelaug og uddeles cirka hvert tredje år med det overordnede formål at vise smykkekunstens samt korpusværkernes mange facetter – fra håndværk over kunst til design.

Prisen ledsages derfor af en udstilling samt et stort aktivitetsprogram i Københavns smykkegallerier og smykkeværksteder. 

De udvalgte talenter er: Anna Valla Jonsdottir, Emil Borregaard, Fie Bodenhoff, Josefine Rønsholt Smith, Katja Jæger, Louise de la Laing, Louise Frølund Bech, Marie Rimmen, Max Danger, Morten Priisholm, Nanna Obel og Signe Abrahamson.

Kilde: Pressemeddelelse

Skt. Loye-juryen består af: Diana Holstein, smykkedesigner og Oldermand, Thomas Thulstrup, Direktør på Koldinghus, Margrethe Vestager, EU-kommissær for konkurrence, Bjørn Nørgaard, billedhugger og kunstner, Lone Løvschal, sølvsmed og Styrelsesmedlem, Christine Bukkehave, guldsmed og vinder af Skt. Loye Prisen 2015.

Del artiklen

'Hvem skal modtage Skt. Loye Prisen 2019?'

Facebook