Sabine Poupinel inviterer til kunst- og modeudstilling

Sabine Poupinel inviterer til kunst- og modeudstilling

Butiksindehaver Sabine Poupinel skaber under modeugen et alternativt rum med debatter, performances og kunstnerisk udfoldelse med både etablerede danske modenavne og nye talenter på plakaten. Foto: Abdellah Ihadian

af Stine Nørgaard Lykkebo

Skribent og tidligere redaktionssekretær for kunsten.nu.

FAN OUT //
COPENHAGEN FASHION WEEK SS19
7 - 10 aug 2018
Slagterhusgade 11
1715 København V
Gratis adgang

FAN OUT //
PARIS FASHION WEEK SS19
28 - 30 sep 2018
142 Av. des Champs-Élysées
75008 Paris
Gratis adgang

I forbindelse med Cph Fashion Week den 7.-10. august præsenterer designer, butiksindehaver og kurator Sabine Poupinel udstillingen FAN OUT med et fyldigt talk- og performanceprogram. Hele molevitten spænder af i Kødbyens brune kvarter.

Sabine Poupinel har fra sin butik af samme navn siden 1971 spottet danske designtalenter, og FAN OUT-udstillingen er netop en demonstration af Popinels blik for spændvidden i dansk mode.

Den er tænkt som en platform, hvor unge, spirende talenter såvel som etablerede designere og kunstnere kan eksperimentere med deres udtryk og udforske, hvad kunst og design er og kan sige om vores samfund og den måde, vi lever på.

Årets udstilling præsenterer en bred vifte af talks, performances, video- og kunstinstallationer samt smykke- og beklædningsdesign, som på forskellige måder forholder sig til spørgsmål om bæredygtighed, køn, seksualitet og funktionalitet.

Lærke Valum er en af de unge modetalenter, som udstiller under FAN OUT. Lærke Valum: Decode. Foto: Lærke Valum

Man kan eksempelvis se nyskabende og klassiske former for broderi, strik og design, opleve traditionelle, industrielle og genanvendte materialer i tankevækkende kombinationer og lytte til talks, der sætter fokus på sociale og miljøvenlige produktionsformer, leopardprint og forholdet mellem kunst og mode.

Udstillingen finder sted i Den Brune Kødby i København og præsenterer værker af Barbara Í Gongini, Gudrun Ludvig, Christian L’Enfant Roi, Jan Machenhauer, Domantas Smaizys, Kristine Sehested-Blad, Julie Thornberg-Thornsøe, Michala Brauner Grønkjær, Frederik Ingvorsen, Christine Bukkehave, Bettina Bakdal, Iben Høj, Søren Bach, Louise Lyngh Bjerregaard, Marie Sloth Rousing og Lærke Valum.

Årets talks leveres af kritiker Jeppe Ugelvig, lektor Maria McKinney-Valentin, iværksætter Veronica D’Souza og designer Nicholas Nybroe.

Og som noget nyt rykker FAN OUT for første gang også uden for Danmarks grænser. Det sker, når Det Danske Hus på Champs-Élysées i Paris lægger hus til udstillingen under den parisiske modeuge i september.

Kilde: Sabine Poupinel

Se mere på:

Facebook Instagram

Del artiklen

'Sabine Poupinel inviterer til kunst- og modeudstilling'

Facebook