Nye lamper fra FRAMA

Nye lamper fra FRAMA

Included Middle står bag ny lampeserie hos FRAMA, set på Stockholm-messen, 2017. Pressefoto

af Stine Nørgaard Lykkebo

Skribent og tidligere redaktionssekretær for kunsten.nu.

Priser
Eiffel, fra 650 €
Ventus Form, fra 610 €

framacph.com

Danske FRAMA, som til daglig hører til i Nyboder i København, præsenterede to nye lampeserier på Stockholm-messen.

De to nye lamper er skabt at to danske designduoer, nemlig Krøyer-Sætter-Lassen, bestående af Emil Krøyer og Mads Sætter-Lassen, og Included Middle med Chris Liljenberg Halstrøm og Margrethe Odgaard. Begge lampeserier er skabt i et enkelt, stringent formsprog, der leger med associationerne.

Krøyer-Sætter-Lassens Eiffel-væglampe. Pressefoto

Krøyer-Sætter-Lassens Eiffel-serie består af tre lamper; en lofts- og to væglamper, udført i samme materialer: blæst opalglas og sortsværtet stål, der reflekterer og giver lyset en blødhed og fusionerer industrielle lysstofrør med messing og Art Nouveau-referencer.

Included Middle står bag Ventus Form-serien: to lamper, der tager sit udspring fra det traditionelle pendel-kabel, men som har fået arkitektoniske ‘knæk’ eller ‘bøjninger’, så silhuetten bryder med rummet. Ideen er, at armene kan pege i flere retninger, så du kan kombinere flere lamper over fx et bord og skabe optisk og dekorativ dynamik. Selve lyskilden er som hos Krøyer-Sætter-Lassen rundet af opalglas, her farvede cylindre, der giver en varme til de LED-pærer, de rummer.

Kilde: FRAMA Cph

Del artiklen

'Nye lamper fra FRAMA'

Facebook