Det skal du opleve til 3daysofdesign

Det skal du opleve til 3daysofdesign

Astrid Tolnov er en af de unge kunstnere, der er med på udstillingen Velkommen i skoven. Her et tidligere projekt II skabt i samarbejde med den franske arkitekt Elise Tessier. Pressefoto

Se de fulde program:
3daysofdesign.dk

Designfestivalen 3daysofdesign byder på festlige åbninger, design talks, kreative workshops og meget mere. Redaktionen anbefaler 3 designtalks, 3 havefester og 3 udstillinger, du ikke må gå glip af.

Årets festivalprogram er bredt og kommer vidt omkring i både byen og i designfeltet. Vi har kigget programmet igennem og fundet disse ni oplevelser, som, vi synes, bringer tyngde, viden, kendisfaktor, nye designgreb og fest til torvs.

Clover Leaf af Verner Panton kan du opleve på den Schweisiske Ambassade i Hellerup. Pressefoto

3 DESIGN TALKS

Verner Panton – et dansk designikon
Til arrangementet Verner Panton – a Danish Design Icon inviteres publikum med ind i Verner Pantons designunivers. Her vil Verpans direktør, Peter Frandsen, fortælle historien om Verner Panton, og hvad der for ham ligger i begrebet ’en klassiker’. Arrangementet er et samarbejde mellem Dansk Arkitektur Center og Verpan, der producerer og markedsfører en del af Verner Pantons designarv indenfor lamper, møbler og interiør. Publikum kan samtidig opleve et stort udvalg af Verner Pantons lys- og møbelkollektion på den Schweiziske ambassade i Hellerup alle dage fra kl. 10-18.

Design Talk: Torsdag 1. Juni kl. 16. Dansk Arkitektur Center, Strandgade 27B, 1401 København K. Tilmelding er påkrævet. Følg DAC på Facebook for mere info.

This is how we work together
Hvordan udfolder et succesfuldt designsamarbejde sig, og hvordan forløber det fra idé til færdigt produkt? Den 1. juni mødes medejer af HAY, Rolf Hay, og den franske designer, Ronan Bouroullec, i en samtale om deres samarbejde. Den internationalt anerkendte designduo bestående af de to brødre Ronan og Erwan Bouroullec, har blandt andet skabt en udendørs møbelkollektion for HAY og en serie møbler til Københavns Universitet.

Torsdag 1. juni kl. 17-18. Charlottenborg Kunsthal, Nyhavn 2, 1051 København.

 

T1 Table, smalt spisebord af A/L/O for Frama. Permanent Collection. Foto: Frama

Frama Studio Apartment – Besøg designerens egen bolig
Mød manden bag Frama, Niels Strøyer Christensen, til en designtalk i hans egen bolig. Frama blev etableret i 2008 og har siden designet møbler, lamper og accessories i en særegen underspillet æstetik. Frama Studio Apartment åbnes for første gang for offentligheden, og her kan publikum opleve et hjem, der er indbegrebet af den idealistiske, kunstneriske retning, som også præger Framas kollektioner.

Fredag 2. juni kl. 11-12. Adresse: Frama Studio Apartment. På hjørnet af Strandboulevarden 21. Begrænset antal pladser. Tilmelding påkrævet: press@framacph.com.

 

3 HAVEFESTER
Ordet ’festival’ emmer af udendørs sommerstemning og drinks i solen, og det har flere af designvirksomhederne taget til sig.

Barbecue og open-air musik hos Reform
Fredag d. 2. juni inviterer Reform til øl, barbecue og open-air musik i deres have. Reform samarbejder med internationalt anerkendte designere og arkitekter efter det simple koncept at gøre det muligt at opgradere IKEAs køkkenelementer gennem ambitiøst design og kvalitetsmaterialer. Med havefesten fejrer de lanceringen af deres nye showroom, der viser tre nye designs.

Fredag 2. juni kl. 11-15. Reform, Otto Busses vej 5a.

 

Gennemsigtige prints af Paper Collective og Norm Architects skabt specielt til MOEBEs rammer.

Jungle fever og afslappet havefest
Designvirksomheden MOEBE trækker også i sandalerne og inviterer til afslappet havefest. Anledningen er lanceringen af et nyt samarbejde med Paper Collective og Norm Architects, der har skabt et gennemsigtigt print specielt til MOEBEs rammer. De byder på en jungle af bregner, musik og cucumber cocktails.

Fredag 2. juni kl.15-18. MOEBE, Bredgade 65a. Tilmeld dig arrangementet her

 

Edge potter designet af Stilleben hos Skagerak. Pressefoto

Hyggelig havedag hos Skagerak
Til Skageraks arrangement kan de besøgende komme med til en hyggelig havedag. Anledningen er lanceringen af det nye koncept Reclassic, der er køb og salg af brugt Skagerak-design. Reclassic vidner om flere og flere designvirksomheders fokus på vores brug-og-smid-væk-kultur og en opmærksomhed omkring at være en del af en cirkulær økonomi. Kokken Mikkel Karstad står for frisk limonade og grønne snacks fra køkkenhaven.

Lørdag 3. juni kl. 11-15. Skagerak, Indiakaj 2, 2100 København Ø.

 

3 UDSTILLINGER

Intuitive Waves
Designer Helle Damkjær viser serien Intuitive Waves i Bredgade Kunsthandel, hvor fokus ligger på hendes organiske formsprog og tidløse æstetik.

1.-3. juni, kl 9-18. Bredgade Kunsthandel, Bredgade 69, 1260 København K.

Kitt Stuart Schwenn og Anne-Louise-Bahns bidrag til Is this Knit? Foto: Cornelia Gramcow

Is this Knit?
Udstillingen Is this Knit? undersøger strikkens væsen. Er det farve, tekstur, skulptur, design eller kunst eller er det kunsthåndværk, metode og materiale, der udgør strikkens væsen? Udstillingens 18 aktører giver ingen svar, men diskuterer strikkens potentiale. Is this Knit? er kurateret af Isabel Berglund og Ulrik Martin Larsen og er tekstilforeningen KONTEMPOS bidrag til 3daysofdesign. KONTEMPO er en sammenslutning af nordiske designere og kunstnere, der arbejder i det tekstile felt.

Fernisering: Onsdag 31. maj 17.30-20-30. Enigma Museum, Øster Alle 1, 2100 København Ø.

31. maj-9. jun, man-tir 11-18, ons-fre 11-21, lør-søn 10-16

 

Møbeldesigner Anne Brandhøjs afgangsprojekt Møbler hvor vi er, som vises på udstillingen Velkommen i Skoven. Pressefoto

Velkommen i Skoven
Shapes on Stage er en udstillingsplatform, der præsenterer eksperimenterende designs af nyuddannede arkitekter og designere. Bl.a. vises møbeldesigner Anne Brandhøjs afgangsprojekt Møbler hvor vi er, der er et bud på et æstetisk og bæredygtigt møbelkoncept, som med fordel kan produceres lokalt, fordi det bygger på relationen mellem bruger, producent og møbel. De øvrige syv udstillere er Astrid Tolnov, Nikolaj Steenfatt,, Celina Rolmar, Rasmus Warberg, Alvilde Holm og Tobias Foged Permin. Udstillingen er kurateret af Brian Ulbrichsen og støttet af Statens Kunstfond samt Indre Bys Lokaludvalg.

1.-3. juni, 10-16, Bredgade 25 b , 1260 København.

Del artiklen

'Det skal du opleve til 3daysofdesign'

Facebook