Wegner Prisen uddelt

Wegner Prisen uddelt

Et udvalg af Wegner-klassikerne fra Carl Hansen & Søn. Pressefoto

af Stine Nørgaard Lykkebo

Skribent og tidligere redaktionssekretær for kunsten.nu.

Onsdag den 25. april modtog møbelsnedkeriet PP Møbler og møbelproducenterne Getama og Carl Hansen & Søn Wegner Prisen 2018. En pris, der hædrer de, som bidrager til at udbrede kendskabet til Tønders bysbarn Hans J. Wegner.

Det er Kunstmuseet i Tønder og Tønder Kommune, der står bag uddelingen af Wegner Prisen, som blev stiftet i 2015. Med prisuddelingen ønsker museet og kommunen at hædre et af Danmarks helt store designikoner, Hans Wegner, der i 2014 ville være fyldt 100 år.

I år er det møbelsnedkeriet PP Møbler og møbelproducenterne Getama og Carl Hansen & Søn, som modtager prisen. De har igennem flere årtier konsekvent satset på Wegner som hoveddesigner i deres virksomheder og dermed stået for en markant markedsføring af Wegners møbeldesign.

Borgmester Henrik Frandsen med prismodtagerne af Wegner Prisen 2018. Foto: Jane Rahbek Ohlsen

Med hæderen modtog de onsdag ved en prisoverrækkelse på rådhuset i Tønder et diplom, en kontant pengepræmie og en bordlampe designet af Wegner og produceret af Pandul.

Wegner Prisen bliver uddelt en gang om året til en designer eller institution, der har bidraget væsentligt til nordisk designudvikling eller en person, som bidrager til at udbrede kendskabet til Wegners virke.

Det er fjerde gang, prisen bliver uddelt. Sidste år gik prisen til Snedkernes Efterårsudstilling, mens Aarhus Rådhus og japanske Noritsugu Oda, der er international samler og kender af dansk design, modtog prisen i henholdsvis 2016 og 2015.

Kilde: Tønder Kommune

Om prismodtagerne
PP Møbler er et familieejet, dansk møbelsnedkeri grundlagt i 1953. Virksomheden har en stærk tradition for at skabe designermøbler af høj kvalitet. I dag er PP Møbler et af de efterhånden få tilbageværende møbelsnedkerværksteder i Danmark.

Carl Hansen grundlagde sin virksomhed i Odense i 1908 og blev snart kendt for sin høje kvalitet. I starten producerede virksomheden møbler på bestilling, men efterhånden produceredes også mindre serieproduktioner. Kombinationen af høj håndværksmæssig kvalitet og rationel serieproduktion blev firmaets hjørnesten og er det stadig i dag.

Getama blev grundlagt i 1899, og firmaet har med tiden specialiseret sig inden for tidløse og klassiske designermøbler. I næsten 60 år har Getama fremstillet en lang række møbler fra blandt andet Hans J. Wegner.

Jury
- museumsdirektør ved Designmuseum Danmark, Anne-Louise Sommer
- direktør for Det Obelske Familiefond, Michael B. Nellemann
- enhedsleder for kunsten ved Kunstmuseet i Tønder og Kunstmuseet Brundlund, Slot Anne Blond
- borgmester i Tønder Kommune, Henrik Frandsen.

Del artiklen

'Wegner Prisen uddelt'

Facebook