Årets designfestival viser designs diversitet

Årets designfestival viser designs diversitet

I Designmuseum Danmarks have kan du 26-27 maj opleve Design X Change, der er et bæredygtigt marked med forskellige boder. Foto: Designmuseum Danmark

af Redaktionen

Charlotte Jul, Stine Nørgaard Lykkebo og Susanne Hviid udgør tilsammen redaktionen på designETC, og denne artikel er blevet til i et samarbejde mellem vores forskellige kompetencer, blik og erfaring.

Danish Design Festival
23 - 30 maj 2018

Danish Design Festival byder sig til med events i Aarhus, Odense, Hobro, Hundested, Kolding, Bornholm og København fra 23. til 30. maj. Alt sammen for at sætte en tyk streg under – både ind- og udadtil – at Danmark er en designnation.

Danske Kunsthåndværkere & Designere, Designmuseum Danmark, Design Denmark, Dansk Design Center, Kolding Kommune, Københavns Kommune og den kommercielle messe Trends & Traditions står bag samarbejdet om Danish Design Festival, der skal synliggøre designfeltet gennem en fælles indsats.

Ved at samarbejde om promoveringen og afholdelsen af de forskellige begivenheder øges synligheden, ligesom der tiltrækkes et større publikum. Festivalens ambition er at vise diversiteten i designfaget og demonstrere designs potentiale til at skabe værdi, debat, vækst og livskvalitet.

På KADK kan man opleve forskellige talks og events. Foto: KADK

På hjemmesiden kan man få det fulde overblik over alle festivalens events, og der er mange, spredt ud i det ganske land. Der vil både være begivenheder for den brede offentlighed såvel som for professionelle, ligesom der vil være etablerede museumsudstillinger og mindre værkstedsbesøg hos lokale kunsthåndværkere på eventprogrammet.

I Aarhus kan du for eksempel tage til forårsmarked på Godsbanen i Aarhus eller med på en guidet tur af designer Kasper Kjeldgaard i hans udstilling Transparenser hos PLADS artspace. På snedkeriet Egeværk i Hundested inviteres du indenfor i værkstedet, ligesom Keramikfabrikken i Nexø på Bornholm holder åbent hus. På festivalens første dag kan branchefolk deltage i konferencen Get your company’s innovation engine started, og i weekenden den 26.-27. maj afholder designmuseet Design X Change – et designmarked med fokus på bæredygtighed.

Festivalen hylder således mangfoldigheden i design og kunsthåndværk. Fra socialt design, servicedesign og designtænkning over tech og digitalt design til designikoner og nyt eksperimenterende kunsthåndværk.

Tjek programmet ud her!

Kilde: Danish Design Festival

Danish Design Festival blev stiftet i 2017, og i dag udgøres styregruppen af Dansk Design Center, design denmark, Danske Kunsthåndværkere & Designere, Designmuseum Danmark, Trends & Traditions, Kolding Kommune og Københavns Kommune.

Danish Design Festival er en åben og inkluderende alliance, hvor alle organisationer med et designfokus inviteres til at blive associerede partnere i festivalen.

Del artiklen

'Årets designfestival viser designs diversitet'

Facebook