Kasper Kjeldgaard udstiller i Aarhus

Kasper Kjeldgaard udstiller i Aarhus

Bivoks smeltes sammen med papir og messing i designer Kasper Kjeldgaards nye udstilling i hjembyen Aarhus. Pressefoto

af Stine Nørgaard Lykkebo

Skribent og tidligere redaktionssekretær for kunsten.nu.

Transparenser
PLADS artspace
12 maj - 9 jun 2018

Siden Kasper Kjeldgaard dimitterede som møbeldesigner fra KADK i 2016, er det gået stærk. Kjeldgaard har udstillet på MINDCRAFT i Milano to gange og havde sidste år sin første soloudstilling hos det anerkendte Pattrick Parrish Gallery i New York. Fra på lørdag kan du opleve ham på dansk jord. I Aarhus.

Charlottenborgs Forårsudstilling, CHART Art Fair og kunstmessen i Miami. Soloudstilling i New York og deltager i Statens Kunstfonds MINDCRAFT-udstilling to år i træk. Kasper Kjeldgaard (f. 1983) har kun været uddannet i to år, men kan allerede bryste sig af et imponerende CV med flere udstillinger udenlands.

Nu udstiller han heldigvis i Danmark. I samarbejde med HINT projects – en kuratorisk gruppe bestående af billedkunstner Sanne Ransby og keramiker Mariko Wada – udstiller han en installation under titlen Transparenser, specifikt skabt til udstillingsstedet PLADS artspace i Vestergade.

Bivoks og sammensmeltninger
Kjeldgaard arbejder ofte med en række grundprincipper eller naturlove, der er grundlæggende for, hvordan vores verden hænger sammen på et strukturelt og fysisk niveau. Som tyngde, rotation, centrering og friktion.

Med sine designs forsøger han at skabe et poetisk univers, men altid med vægt på det håndværksmæssige, og han har en kærlighed for materialer som kork, messing, bivoks, træ og papir.

I udstillingen Transparenser undersøger Kjeldgaard begrebet transparens og sammensmeltningerne mellem materialerne papir, messing og bivoks. Voksen gennemvæder papiret og giver det en ny stabilitet og stivhed, og papiret bibringer den flydende voks en overflade og udfoldelse i rummet. De to materialer overdrager så at sige deres egenskaber til hinanden.

Kjeldgaard arbejder ofte med bivoks. Det gjorde han også ved dette års MINDCRAFT-udstilling i Milano med mobile-værket Family. Pressefoto

Materialerne er nøje udvalgt på baggrund af deres iboende egenskaber, f.eks. er papir let og har en stor overflade, messing er tungt og glat, mens voks har en høj friktion. Disse egenskaber udforskes, manipuleres og sammensættes, så materialerne spiller sammen, ikke bare æstetisk, men i høj grad også funktionelt, både i værker og designobjekter,” skriver HINT projects.

Udstillingens titel Transparenser henviser til Kjeldgaards arbejde med værkerne og peger bl.a. på materialernes lysgennemsigtighed. Men titlen refererer også til gennemsigtighed forstået som åbenhed og ærlighed i formgivningsprocessen. Materialerne, og den måde værkerne er konstrueret på, skjuler ikke noget, men peger tilbage på de teknikker og den tid, der er indlejret i objekterne.

Udstillingen åbner med fernisering fredag den 11. maj kl. 16-18.

Kilde: HINT projects

Kasperkasper.com
Hintproject.dk

Artist talk: Kasper Kjeldgaard i samtale med Ane Fabricius Christiansen
Onsdag den 6. juni kl.16.30 på kunstnerens værksted. Jægergaardsgade 156M, 8000 Aarhus.

Rundvisning på udstillingen ved Kasper Kjeldgaard
Fredag den 25 maj kl. 15.

Del artiklen

'Kasper Kjeldgaard udstiller i Aarhus'

Facebook