Årets vindere på Frue Plads

Årets vindere på Frue Plads

Årest jury pegede på Akiko Ken Mades samlede produktion som Bedste Nye produkt. Her er det serveringsplanken Sawn. Pressefoto

af Charlotte Jul

Charlotte Jul er cand.mag og chefredaktør på designETC. De sidste 17 år har hun formidlet området for design og kunsthåndværk kunstnerisk som kommercielt i tekster, artikler og via iværksætterportalen items.nu, som hun startede i 2001.

Billedserie

Kunsthåndværkermarkedet Frue Plads

10.-12. aug 2017

Tors kl. 12-19
Fre kl. 10-19
Lør kl. 10-16

I går torsdag eftermiddag blev vinderne af Bedste Nye Produkt og Bedste Nye Unika 2017 kåret efter en professionel jury-trio havde turneret, voteret og udråbt Akiko Ken Made og keramiker Charlotte Nielsen som årets vinderne.

Akiko Ken Made og Charlotte Nielsen er årets vindere af Håndfuglen, Danske Kunsthåndværkere & Designeres Markedspris, der uddeles på Kunsthåndværkermarkedet Frue Plads.

Håndfuglen udloddes årligt til Bedste Nye Unika og Bedste Nye Produkt.

Markedet finder i år sted på bagsiden af kirken pga. vejarbejde og ligner derfor ikke helt sig selv, men på en eller anden måde fungerer det optimalt, at de pæne cremefarvede markedsparasoller er slået op på Dyrkøb og får kant af grafittimalede husmure og sort asfalt med parkeringststriber, hvor der plejer at være en allestedsnærværende kirkefacade og idylliske brosten. Boderne ligger lavere og tættere, men det mere intime antrit klæder både boder og publikum, der kommer endnu tættere i dialog. Og de bedste fester er jo altid dem, hvor der er mindst plads.

Akiko Kuwahata’s picnickurv med indbygget bordflade. Foto: Dorte Krogh

Årets vindere blev fundet ved følgende motivering af den professionelle jury bestående af forfatter og museumsinspektør på Designmuseum Danmark, Lars Dybdahl, Institutleder på KADK, Mathilde Aggebo og kunsthåndværker Mari Keto:

Vinderne af markedsprisen Håndfuglen 2017. Bedste Nye Produkt: Akiko Kuwahata aka Akiko Ken Made og Bedste Nye Unika: Charlotte Nielsen. Pressefoto

“Akiko Kuwahata arbejder meget overbevisende med japansk minimalisme i en skandinavisk kontekst. Hun inviterer os indenfor i et rigt univers, hvor hverdagslivet leves og alt er muligt. Spise, drikke, opbevare og hænge op – og det på en enkel og selvfølgelig måde, der appellerer til hele vores sanseapparat. Hun får materialerne til at smyge sig og danne naturlige former, som vi kan bruge – og som vi har brug for. Vi håber at mange flere får glæde af Akiko Kuwahata’s produkter.”

Charlotte Nielsen rustikke og maskinelle drej i unikaform. Foto: Dorte Krogh

Juryen siger: “Charlotte Nielsens værker sender os tilbage til industrialiseringens begyndelse. Vi møder fabrikkens former og noget, der minder om maskindele, der sættes i spil med stærke organiske elementer. Jord, sten og rust gør de hårde geometriske former bløde og imødekommende, og der opstår et unikt øjeblik. Udførelsen af hendes arbejde er overbevisende, vores nysgerrighed bliver vakt, og vi får lyst til at gå på opdagelse i Charlotte Nielsens unikke univers.”

Del artiklen

'Årets vindere på Frue Plads'

Facebook