Kay Bojesen lancerer stel

Kay Bojesen lancerer stel

Kay er navnet på Kay Bojesens nye stel, der er genskabt i porcelæn ud fra det oprindelige forlæng i sølv. Pressefoto

af Charlotte Jul

Charlotte Jul er cand.mag og chefredaktør på designETC. De sidste 17 år har hun formidlet området for design og kunsthåndværk kunstnerisk som kommercielt i tekster, artikler og via iværksætterportalen items.nu, som hun startede i 2001.

Billedserie

“Godt design er noget, som alle har ret til,” var Kay Bojesens mantra. Et mantra, som virksomheden, der i dag har hans barnebarn Sus Bojesen Rosenquist i direktørstolen, værner om at føre videre. Nu har de lanceret en porcelænslinje, som firmaet har fundet i arkivet.

Kay Bojesen havde stor fokus på at designe æstetiske brugsting med høj funktionalitet, som gjorde dagligdagen nemmere. Den nye porcelænsserie har fået navnet Kay og består af fire dele: To skåle og to fade med navnene, DROP, NEST, RIPPLE og WING.

Kay-serien rummer fire dele: to skåle og to serveringsfade. Pressefoto

Kay-serien er genskabt ud fra nogle af Bojesens originale sølvdesigns nu blot i håndlavet porcelæn. Kay Bojesen var en produktiv herre, og han formåede at sætte mere end 2.000 forskellige designs i produktion i alt fra sølv, stål, tin og glas til træ, bambus, melamin og porcelæn.

Kay Bojesen var uddannet sølvsmed og brugte de første mange år af sin karriere på arbejdet med sølvet. Han havde et vågent øje for tendenser og blev en stærk fortaler for funktionalismen, der lovpriste rene overflader, form og funktion og vendte ryggen til overflødige dekorationer.

Det smalle aflange fad hedder WING og koster 900 kr. Pressefoto

Kay Bojesens forkærlighed for de små detaljer uden overflødig pynt kommer til udtryk i NEST skålens håndlavede krumning, i WING fadets lette vinger, i DROP skålens elastiske bue og i RIPPLE underfadets blanke overflade. Det enkle, men organiske udtryk gør, at den nye porcelænserie passer perfekt sammen med Kay Bojesens eksisterende og prisvindende bestik Grand Prix.

Kilde: Pressemeddelelse

DROP porcelænsskål, H16 x Ø19 cm, 850 kr, NEST porcelænsskål, H8,5 x Ø24,5 cm, 750 kr,  RIPPLE porcelænsunderfad, H4 x Ø28 cm, 500 kr og WING porcelænsfad, H2,5 x B55,5 x D16 cm, 900 kr.

Kaybojesen.dk

Del artiklen

'Kay Bojesen lancerer stel'

Facebook