Sunrise Sunshine

Sunrise Sunshine

Sibast Sunrise No. 8 er en relancering af stolen, der nu har fået en kunstnerisk vellykket farvesætning. Foto: Sibast Furniture

af Redaktionen

Charlotte Jul, Stine Nørgaard Lykkebo og Susanne Hviid udgør tilsammen redaktionen på designETC, og denne artikel er blevet til i et samarbejde mellem vores forskellige kompetencer, blik og erfaring.

Møbelvirksomheden Sibast er teamet op med billedkunstner Kasper Eistrup i en limited edition af stolen Sibast No. 8, som Eistrup har farvesat efter solopgangens kolorit – navnet er Sunrise.

I sidste uge løftede Sibasts direktør Ditlev Sibast og billedkunstner Kasper Eistrup det hvide slør for deres nye samarbejde – en unik farvesætning af stolen No. 8 – på 10. sal i Axel Towers – et af Københavns nye arkitektoniske vartegn overfor Tivoli.

Historien går på, at Eistrup forelsker sig i stolen under et sommerhusbesøg hos nogle venner, og efterfølgende tager han kontakt til Sibast Furniture, der drives af Ditlev og Anna Sibast. Ditlev er barnebarn af Helge Sibast, der designede og producerede en række møbler på fabrikken på Fyn i 1950’erne og 60’erne – og da parret faldt over de gamle tegninger af op til flere møbler, der heldigvis stadig befandt sig i familien, besluttede de sig for at genoplive Sibast som møbelbrand. Det var i 2012.

Sibast Furniture-ejer Ditlev Sibast i atelieret hos billedkunstner Kasper Eistrup. Foto: Sibast Furniture

Billedkunstner Kasper Eistrup er ifølge ham selv lidt af en møbelnørd, og kontaktede selv Ditlev for at stable et samarbejde på benene. En række samtaler mundede ud i idéen om at anvende Kasper Eistrups fortolkning af farverne i en solopgang, som kan ses i flere af hans værker, som udgangspunktet for tilblivelsen af Sibast Sunrise No. 8.

Eistrup anvender solopgangens farver på de ni pinde i stolens ryg. Solens kerne er kendetegnet ved stolens sæde i orange velour med stolens ydre stel som mørkeblå himmelramme rundt om solopgangen. Eistrup bruger solopgangen som et symbol til at understrege historien om relanceringen af Sibast No. 8 og skaber således en ny fortælling om sin ærlige hengivenhed for et design og om en ny sammenhæng mellem kunst og møbelhåndværk.

Sibast Sunrise No. 8 er en limited edition, der kun fås i 88 eksemplarer, så skynd dig! Foto: Sibast Furniture

Sibast Sunrise No. 8 er produceret i et begrænset oplag på 88 eksemplarer, som alle er nummererede. For at give stolen et unikt kendetegn har Eistrup tilmed afbilledet solopgangen i et rundt messingemblem, der er fræset ind i stolens ene sidestykke. Med stolen følger desuden en specielfremstillet æske med certifikat, farvekort samt beskrivelse af Sibast Sunrise No. 8, ligesom hver stol er personlig signeret af Kasper Eistrup – som et kunstværk.

Del artiklen

'Sunrise Sunshine'

Facebook