To opdateringer fra House of Finn Juhl

To opdateringer fra House of Finn Juhl

Poeten bliver nu genudgivet med de oprindelige spidse ben hos House of Finn Juhl. Foto: House of Finn Juhl

af Redaktionen

Charlotte Jul, Stine Nørgaard Lykkebo og Susanne Hviid udgør tilsammen redaktionen på designETC, og denne artikel er blevet til i et samarbejde mellem vores forskellige kompetencer, blik og erfaring.

House of Finn Juhl lancerede deres nye identitet i 2017. Nu udkommer både Finn Juhls stol France i nye materialer og sofaen Poeten med originale spidse ben under det nye brand. 

Historien om House of Finn Juhl starter allerede i 1998, da møbelproducenten OneCollection blev kontaktet af Finn Juhls enke, Hanne Wilhelm Hansen, med ønsket om at få produceret Finn Juhls 57-sofa. Opgaven blev begyndelsen på et tæt samarbejde, der i 2001 resulterede i, at Hanne Wilhelm Hansen overdrog alle rettigheder til produktionen af Finn Juhls møbler til OneCollection.

I starten blev Finn Juhls møbler produceret sammen med OneCollections øvrige produkter, men, som interessen voksede, fik Finn Juhl i 2017 sit eget brand – House of Finn Juhl. Med det nye brand følger nu en ny grafisk identitet og en ny farveskala, der skal skabe rammerne omkring Finn Juhls karakteristiske stil og formidle den på et internationalt plan.

Den klassiske France stol, designet af Finn Juhl i 1956, relanceres nu i valnød.
Foto: House of Finn Juhl

House of Finn Juhl lancerer samtidig France-stolen i valnød. Stolen blev designet for firmaet France & Søn i 1956, men blev sat i produktion igen i 2016. Stolen blev designet til det amerikanske marked og blev oprindeligt leveret som en knock-down-version, man selv skulle samle. I dag kommer den i ét stykke, klar til at tage i brug, men håndpolstres stadig med stof eller læder alt efter ønske.

Også sofaen Poeten genudgives med de spidse ben, som blandt andet også kan ses på den sofa, der står i Finn Juhls egen stue i hans hus nord for København. Medejer og grundlægger Hans Henrik Sørensen fortæller:

“Når vi relancerer Finn Juhls møbler søger vi altid tilbage til det oprindelige. Vi studerer tegningerne og sammenligner dem med de gamle originaler, som vi opmåler.”

Poeten er en af Finn Juhls mest populære sofaer, og nu fås den igen med de originale spidse ben. Foto: House of Finn Juhl

Benene på Poeten var oprindeligt runde ligesom på Pelikanen. Men over årene er efterspørgslen steget på de spidse ben, så nu får kunderne mulighed for selv at vælge mellem de runde eller spidse ben. Udgaven med de spidse ben er dog ikke en af de første ‘poeter‘, men fra en periode i 50’erne, hvor nogle poetsofaer blev solgt med spidse ben, fordi det kom på mode.

Det nye brand House of Finn Juhl er allerede begyndt at sprede sig til butikker rundt omkring i verden, og specielt i Japan er de særligt begejstrede for det danske designikon. Japans førende møbelforhandler, International Design Center, har netop åbnet et stort House of Finn Juhl showroom, hvor man kan opleve den nye identitet og farveskala.

Kilde: Pressemateriale

Finnjuhl.dk

Del artiklen

'To opdateringer fra House of Finn Juhl'

Facebook