Listen med biennale-udstillere er offentliggjort

Listen med biennale-udstillere er offentliggjort

Ane Fabricius Christiansen deltager på årets biennale for kunsthåndværk og design. Her er det et udsnit af installationsværket She, som hun har skabt med kunstnergruppen VERSUS. Courtesy: VERSUS. Foto: Ole Akhøj

af Stine Nørgaard Lykkebo

Skribent og tidligere redaktionssekretær for kunsten.nu.

Biennalen for Kunsthåndværk og Design løber fra den 5. til 27. maj 2017.

Foreningen Danske Kunsthåndværkere og Designere har siden 1995 afholdt en biennaleudstilling, for at formidle fortællingen om kunsthåndværk og design ”som en stærk del af den danske identitet og kulturarv.” I år afholdes biennalen i Museumsbygningen på Østerbro, og hele rækken af udstillere er nu offentliggjort.

Det er navne som Margrethe Odgaard, Kasia Gasparski og Hans Sandgren Jakobsen, der står bag nogle af de 27 projekter, der er udvalgt til at deltage i dette års biennale i maj.

De 27 projekter er udvalgt blandt 146 ansøgninger, der blev indsendt ved et open call i december sidste år, og som hver især har forholdt sig til temaet ’Liquid Life’, der er inspireret eller lånt fra den nyligt afdøde sociolog Zygmunt Baumans teori om ’liquid modernity’ – en teori, der anskuer modernitet som en altid temporær, omskiftende og skrøbelig størrelse.

Årets udstillere er:

Ane Fabricius Christiansen, Anne Damgaard, Astrid Skibsted Holm, Birgitte Christens, Else-Rikke Bruun og Pernille Snedker Hansen, Flemming Tvede Hansen i samarbejde med CITA og Kunstakademiet Arkitektskole, Hans Sandgren Jakobsen, Heidi Hentze, Helene Vonsild, Helle Vibeke Jensen og Wednesday Architecture, Janne K. Hansen, Karen-Lisbeth Rasmussen, Kasia Gasparski, Katrine Borup, Kim Buck, kunstgruppen RØRT, Lotte V. Myrthue, Margrethe Odgaard, Maria Sparre-Petersen, Marianne Nielsen, Helene Stockmarr Gerdorf og Marianne Krumbach, Mona Vander, Sanne Ransby, Søren Thygesen og Henrik Boe, Tinne Delfs og Mette Olsen, Vibe Lundemark, Vinni Hedegaard Frederiksen.

Alle udvalgte biennaleprojekter deltager i konkurrencen om en pris på 100.000 kr., skænket af Grosserer L. F. Foghts fond. Prismodtageren kåres på Biennalens åbningsdag den 4. maj 2017.

Kilde: Danske Kunsthåndværkere og Designere

I år bestod Biennaleudstillingens jury af:

Christian Holmsted Olsen (udstillings- og samlingschef på Designmuseum Danmark)
Ann Linnemann (keramiker og gallerist)
Benny Henningsen (kunstner)
Marianne Zamecznik (norsk kurator og udstillingsdesigner)
Agneta Linton (svensk professor og udstillingsansvarlig på Eskiltuna Konstmuseum).

Del artiklen

'Listen med biennale-udstillere er offentliggjort'

Facebook