Møbelsamarbejde i digtform

Møbelsamarbejde i digtform

De to designere, Oki Sato og Luca Nichetto, har brugt en japansk digtform i deres samarbejde om møbelserien Isole for &tradition. Pressefoto

To designere fra to forskellige kulturer, bosat i hver deres land, har skabt en organisk møbelserie for danske &tradition i et samarbejde baseret på den japanske digtform, Tanka.

De to designere bag &traditions nye serie er Oki Sato, manden bag det Tokyo-baserede designstudio Nendo, og italienske Luca Nichetto, grundlægger af Nichetto Studio i Stockholm. Sammen har de lavet serien Isole, der er et modulsystem af enkle, runde og organiske sæder, der kan sættes sammen til to- og trepersoners sofaer og kombineres med armlæn og side-borde.

Designet af Isole udspringer af tanken om små øer, der forbindes af broer. Pressefoto

De to designere er begge overbeviste om, at deres frugtbare samarbejde skyldes deres særlige tilgang til denne designproces, som bygger på den traditionelle japanske digtform Tanka. Tanka er japansk poesi, der skabes af to parter, hvor den ene starter digtet og den anden færdiggør det. De to designere tog teknikken til sig, hvilket har resulteret i en møbelserie, hvor man fornemmer balance og poesi i designet.

Med inspiration fra vanddråber, småsten og øer har Oki Sato og Luca Nichetto skabt imødekommende og organiske møbler. Pressefoto

Isole betyder ’øer’ på italiensk og netop øer, og broer imellem dem, var inspirationskilden til de bløde og imødekommende møbler. Udover at være inspireret af øer har Oki Sato været optaget af naturens elementer så som vanddråber og sten i strandkanten, der er slebet runde af bølgerne. Efter Oki havde skabt de første skitser, blev de sendt videre til Luca, der forbandt de små organiske øer med broer, så de individuelle sæder blev kombineret med stålstel.

Det klassiske loungemøbel nyfortolkes i de venlige, bløde former, der inviterer til, at man sætter sig. De to designere beskriver hinanden som kreative åndsfæller og har formået at overkomme den geografiske afstand mellem dem og nytænke modulmøblerne i deres virtuelle samarbejde.

Kilde: Pressemeddelelse

Isole forventes at komme i butikkerne i løbet af året
Andtradition.com

Del artiklen

'Møbelsamarbejde i digtform'

Facebook