Ny dansk designfestival

Ny dansk designfestival

Beklædningsdesigner Vibe Lundemark deltager på årets Biennale for Kunsthåndværk & Design, der underbygger fortællingen om kunsthåndværk og design som en stærk del af den danske identitet og kulturarv. Foto. Dorte Krogh/Biennalen for Kunsthåndværk & Design

af Susanne Hviid

Susanne er cand. mag. i Fransk, Æstetik og Kultur og har bl.a. en fortid på DR. Nu er hun Sekretariatsleder i Kunsten Media Fonden, men er stadig tilknyttet designETC.

Billedserie

ddfestival.dk

4 maj-9 juni 2017

En række designorganisationer vil i fællesskab sætte Danmark og København på verdenskortet som førende global kunsthåndværk- og designdestination.

Initiativtagerne bag den nye designfestival vil favne bredden i dansk kunsthåndværk og design for at øge synligheden og demonstrere designs potentiale til at skabe værdi, debat, vækst og livskvalitet.

Derfor er det hele spektret fra socialt design, servicedesign og designtænkning, over tech og digital design, til designikoner og nyt eksperimenterende kunsthåndværk, der bringes i spil.

Festivalen er tænkt som en årligt tilbagevendende begivenhed, der på sigt skal foldes ud i hele Danmark med bidrag fra organisationer, der ønsker at være associerede partnere.

Ny dansk designfestival vil fremme dansk kunsthåndværk og design. Pressefoto

I år vil festivalen strække sig over godt en måned med en blanding af udstillinger, events, konferencer og prisuddelinger. Det er intentionen at tiltrække både den brede offentlighed og professionelle samt et større internationalt publikum.

Danish Design Festival, som bl.a. er støttet af Københavns Kommune, skydes i gang med åbningen af Biennalen for Kunsthåndværk & Design den 4. maj, hvor også uddelingen af Biennaleprisen 2017 uddeles.

Kilde: Danish Design Festival

Bag initiativet står Dansk Design Center, Design Denmark, Danske Kunsthåndværkere & Designere, Designmuseum Danmark, Kolding Kommune og northmodern.

Danish Design Festival
Biennalen

Del artiklen

'Ny dansk designfestival'

Facebook