Open call – workshop med fokus på Skagens arkitektur

Open call – workshop med fokus på Skagens arkitektur

Det er i Jørn Utzons bygning – Skagen Odde Naturcenter – at 'outcommet' af Onsdagsskolens workshop skal udstilles. Foto: Skagen Odde Naturcenter

af Kamma Krogh

Kamma Krogh er uddannet cand. mag i litteraturvidenskab og i virksomhedspraktik på designETC. Kamma har en forkærlighed for nordisk og arktisk litteratur, men har også hænderne i kunsthåndværk i butikken hos keramiker Inge Vincents.

Den anden uge i april afholdes workshoppen Skagens arkitektur – før og nu i Jørn Utzons karakteristiske bygning i Skagen. Her inviteres ti kunstnere, designere og arkitekter til at ansøge om at formidle Skagens unikke arkitektur på en ny og spændende måde.

Skagens arkitektur bliver ofte sammenkoblet med farveskalaen “sort, gul, rød”, baseret på de dominerende farvetemaer i området igennem tre tidsperioder. Men arkitekturen i Skagen har dybere rødder end blot bygningernes farve, og farverne i sig selv er også langt mere nuancerede end sort, gul og rød. Det er ønsket at sætte fokus på netop denne dybde med workshoppen.

Workshoppen er arrangeret af Onsdagsskolen, der er en non-profit organisation, bygget op af et netværk at frivillige undervisere, researchere og professionelle. Deres mål er at udbyde forskellige arrangementer inden for kunst, design og arkitektur for studerende og unge professionelle.

I april igangsætter organisationen en workshop og efterfølgende en udstilling, som skal tage udgangspunkt i Skagens velkendte arkitektur, og fortolkes af de individuelle kunstnere eller kunstnergrupper, som deltager. Målet er at belyse byens arkitektoniske og historiske udvikling, set igennem arkitektoniske, designmæssige og kunstneriske øjne.

Internationale deltagere inden for kunst, design og arkitektur er velkomne til at ansøge. Det er en ‘hands-on’-workshop for den professionelle såvel som den studerende, der nyder at se deres projekter udfolde sig fra tanke til handling.

Utzon tegnede i 1989 Skagen Odde Naturcenter. Formålet var at skabe et rum til udstillinger, der satte fokus på den unikke natur og landskab i området. Bygningen har siden udvidet sit fokus og er blevet et center for nordisk design og arkitektur med et stort fokus på samarbejde og uddannelse og vil danne rammerne for kurset.

Kilde: Onsdagsskolen

Ansøgningsfrist: 9 marts, 2018.

Send en email med et portfolio eller et resume og en kort motiveret ansøgning til onsdagsskolen@gmail.com

Ophold, måltider og materialer er inkluderet i workshoppen. Der er maximum 10 pladser.

Del artiklen

'Open call - workshop med fokus på Skagens arkitektur'

Facebook