Ny lampeserie fra LE KLINT

Ny lampeserie fra LE KLINT

LAMELLA er en ny serie lamper fra LE KLINT baseret på en gammel produktionsteknik. Pressefoto

af Susanne Hviid

Susanne er cand. mag. i Fransk, Æstetik og Kultur og har bl.a. en fortid på DR. Nu er hun Sekretariatsleder i Kunsten Media Fonden, men er stadig tilknyttet designETC.

Billedserie

LAMELLA er en ny lampeserie inspireret af de fine buede kurver på undersiden af en paddehat, som også kaldes lameller.

LAMELLA seriens plissé-lignende struktur kombineret med en blød silhuet er kendetegnende for seriens design, som er serien baseret på en gammel produktionsteknik fortæller LE KLINTS administrerende direktør Kim Weckstrøm Jensen:

”En af de første dage efter at jeg startede hos LE KLINT, så jeg nogle gamle modeller i arkivet med buede plisséer. PLICA-teknikken var en for længst glemt produktionsform, der ikke længere kunne lade sig gøre.

Jeg har altid elsket de buede plisseringer, og gennem årerne har jeg ventet på den rigtige lejlighed til at genoplive PLICA-teknikken. Ikke bare i form af en relancering af de gamle modeller, men med et moderne twist og set med nye friske øjne.”

Den norsk-amerikanske designerduo, Takagi & Homstvedt, står bag LE KLINTS nye lampeserie. Pressefoto

LAMELLA serien er blevet til gennem et nyt samarbejde med den amerikansk baserede designerduo Takagi & Homstvedt. Sammen med LE KLINT er de gået tilbage i arkiverne og har genskabt den gamle produktionsteknik, som dermed har kunne være med til at realisere deres design.”

Det er første gang Takagi & Homstvedt samarbejder med en europæisk producent, men ifølge designerne har afstanden været uproblematisk, da meget af kommunikationen er forgået via Skype og  Dropbox , der har gjort samarbejdet let og ubesværet.

 

Kilde: Pressemeddelelse

Lamperne er produceret i Danmark og kan købes hos autoriserede forhandlere.

Del artiklen

'Ny lampeserie fra LE KLINT'

Facebook