Nyt udstillingssted forener billedkunst og kunsthåndværk

Nyt udstillingssted forener billedkunst og kunsthåndværk

Stereo Exchange åbnede fredag den 16. februar med en udstilling af den østrigske kunstnergruppe Gelitin og svenske Annika Vilhelmson. Foto: Kevin Malcolm

af Stine Nørgaard Lykkebo

Skribent og tidligere redaktionssekretær for kunsten.nu.

Gelitin + Annika Vilhelmson
Stereo Exchange
til 17 mar 2018

Keramiker Kristine Tillge Lund og billedkunstner Owen Armour står bag det nye udstillingssted Stereo Exchange, der sidestiller kunsthåndværk og billedkunst i internationale udstillinger. For hvorfor kategorisere?

Det er på Ydre Frederiksberg, i det hjørne der støder op mod Nørrebro og Nordvest, at Tillge Lund og svensk-australske Armour har åbnet det nye udstillingsrum. Her vil man fremover kunne opleve udstillinger med værker af både en kunsthåndværker og en billedkunstner. 

De to stiftere står også for kurateringen – både valg af udstillere, værker og opsætning – for at sikre en konsistent udstillingsrække, men også for at udfordre og tilsløre den ellers vante opdeling mellem kunsthåndværk og billedkunst.

Det er nemlig ikke intentionen at ‘skilte’ med, hvad der er billedkunst, og hvad der er kunsthåndværk i udstillingerne. Publikum skal opleve de to forskellige kunstneriske tilgange på lige præmisser. 

Vi ønsker at vise, at fagene kan inspireres af hinanden, og at værkerne også kan forstås og opleves i den samme ramme,” fortæller Tillge Lund.

Værkerne i Stereo Exchanges udstillinger vil have konceptuelle eller formelle fællestræk og modsætninger. Teknik, perfektion, tilfældighed og koncept er nøgleord i de to kuratorers udvælgelse af udstillere, og for kunsthåndværkets vedkommende vil keramik som materiale fylde meget.

Den første udstilling i rækken er med den østrigske kunstnergruppe Gelitin og svenske Annika Vilhelmson.

Kilde: Stereo Exchange

Del artiklen

'Nyt udstillingssted forener billedkunst og kunsthåndværk'

Facebook