Materialeeksperimenter på Krabbesholm Højskole

Materialeeksperimenter på Krabbesholm Højskole

Når der arbejdes mere frit i designprocessen, kan der opstå en situation, hvor materialer og eksperimenter danner grundlaget for designproduktet. Pressefoto

af Susanne Hviid

Susanne er cand. mag. i Fransk, Æstetik og Kultur og har bl.a. en fortid på DR. Nu er hun Sekretariatsleder i Kunsten Media Fonden, men er stadig tilknyttet designETC.

Four Boxes
Krabbesholm Højskole
7800 Skive
5.-15. maj
Åbning efter aftale

Hvordan kan en utraditionel designpraksis se ud? Det er udgangspunktet for en workshop på Krabbesholms Højskole faciliteret af udstillingsplatformen RE F O R M’s grundlæggere Rasmus B. Fex og Maria Bruun.

I denne uge bliver der tænkt tanker, tegnet, talt, transformeret i træ og andre materialer, når kunsthåndværker Rasmus B. Fex og møbeldesigner Maria Bruun vejleder unge designstuderende – og måske kommende møbeltalenter i eksperimenterende møbeldesign.

Ambitionen er at vise den kommende generation af designere, hvordan en utraditionel designpraksis kan se ud; vise dem, at ved at arbejde mere frit i designprocessen, kan der opstå en situation, hvor materialer og eksperimenter danner grundlaget for designproduktet.

“Vi mener at det er vigtigt, at give sig tid til at udvikle uden at kende slutresultatet. Vi må udfordre den eksisterende æstetik, funktion, materiale og proces, så vi kan skabe nyt og reformere.”

Workshoppen på Krabbesholms Højskole er i fuld gang. Pressefoto

’RE F O R M – mellem kunst og design’ er briefet, og på blot en uge skal eleverne fremstille møbler til udstillingen Krabbesholm x RE F O R M i Four Boxes, som er højskolens nye udstillingsbygning.

Udstillingen er en del af Danish Design Festival, der samler og synliggør designbegivenheder i Danmark. Festivalen, der er tænkt som en årligt tilbagevendende begivenhed, hylder diversiteten i design og kunsthåndværk med udstillinger, events, konferencer og prisuddelinger i hele landet i perioden fra den 4. maj til den. 9. juni 2017.

RE F O R M er et kurateret designfælleskab og en udstillingsplatform, som ønsker at præsentere både etablerede og upcoming formgivere, designere, kunstnere og arkitekter. Ideen med RE F O R M er at reformere dansk møbeldesign og håndværk; at bygge videre på de stolte danske traditioner, men samtidigt forny og gentænke de metoder og former hvorved møbler vises og produceres.

Four Boxes er Krabbesholms nye udstillingsbygning tegnet af den japanske tegnestue Atelier Bow-Wow. Her vises årligt 6-8 udstillinger med værker af kunstnere, arkitekter og designere fra ind- og udland.

Del artiklen

'Materialeeksperimenter på Krabbesholm Højskole'

Facebook