Plante + krukke = Plantekrukke

Plante + krukke = Plantekrukke

Inger Hebøll og andre keramikere udstiller på det Det Ny Kastet i Thisted under kunstnerfællesskabet ATRIUM. Foto: Ole Akhøj

af Susanne Hviid

Susanne er cand. mag. i Fransk, Æstetik og Kultur og har bl.a. en fortid på DR. Nu er hun Sekretariatsleder i Kunsten Media Fonden, men er stadig tilknyttet designETC.

Billedserie

En bolig til planten

Det Ny Kastet, Thisted
til 24 sep 2017

Med arbejdstitlen En bolig til planten har en gruppe keramikere udfordret og genfortolket den historisk set ringeagtede og oversete plantekrukke. Resultatet kan opleves på Det Ny Kastet i Thisted.

Udstillingsfællesskabet ATRIUM viser værker og projekter, der indarbejder elementer fra planter, deres biotop, frø, pollen eller øvrige mikrobiologi i det keramiske univers.

Skulpturel opsats af Mette Marie Ørsted . Foto: Ole Akhøj

Udstillingen viser konkrete brugsting med fokus på form og funktion, men også konceptuelle værker, der har refleksionen som omdrejningspunkt med individuelle fortolkninger af synergien mellem den keramiske beholder og planternes egenskaber. Derved udfolder ATRIUM områdets mangfoldighed og potentiale samt udfordrer vores forestillinger om, hvad en plantekrukke er, og hvordan den ser ud.

Udhulede champignoner med plads til planter af Vibeke Buciek. Foto: Ole Akhøj

Atrium betyder frodigt gårdrum omkranset af beskyttende mure eller omkringliggende bygninger, men for det keramiske udstillingsfællesskab symboliserer begrebet også idéen om at skabe et fælles forum for refleksion og udvikling af tanker.

Tine Secher har lavet rustikke sekskanter i blåtoner. Foto: Ole Akhøj

Det er intentionen at nå bredt ud i landet og bruge formidlingen af projektet og værkerne som aktive værktøjer. Derfor udstillede ATRIUM allerede i 2016 skitser og forarbejder i Væksthuset VASAC i Nykøbing S, samt i Officinet, København. Udstillingen når flere steder rundt i landet og afsluttes i efteråret 2018 på CLAY – Keramikmuseum Danmark i Middelfart.

Kilde: Pressemeddelelse

I Det Ny Kastet viser ATRIUM værker af: Ane-Katrine von Bülow, Ann Linnemann, Helle Rittig, Inger Heebøll, Lea Mi Engholm, Lis Biggas, Lise Seier Petersen, Mette Marie Ørsted, Tine Secher, Vibeke Borresen Krog, Vibeke Buciek og Vinni Frederiksen.

Del artiklen

'Plante + krukke = Plantekrukke'

Facebook